Sneller de TT verlaten met nieuw verkeersplan

Verkeersdrukte

Mark Meisner - 21 juni, 2019 FOTO - Erwin Kikkers / RTV Drenthe

150 kilometer langzaam rijdend tot stilstaand verkeer stond er vorig jaar na afloop van de TT tussen Assen en Apeldoorn. Dat moet dit jaar beter. Daarom omarmt het TT Circuit een nieuw verkeersplan.

“Vorig jaar verliep de aanvoer van het publiek uitstekend”, kijkt circuit-directeur Peter Oosterbaan terug. “Iedereen was om elf uur ’s ochtends binnen. Maar de afvoer was niet goed. Daar hebben we dit jaar goed naar gekeken.”

Samen met het bureau Goudappel Coffeng is een nieuw plan ontworpen. Waar er vorig jaar maar vier plekken waren om de snelweg op te rijden, zijn dat er dit jaar vijf. Daarnaast krijgt elke parkeerplaats zijn eigen afvoerroute, komt er meer asfalt voor de uitstroom en zal de route langs de Drentsche Hoofdvaart naar Meppel meer worden ingezet. Ook de route voor de VIPS over het oefenterrein gaat dit jaar weer open.

Makkelijker met openbaar vervoer

Daarnaast hoopt het TT Circuit samen met de gemeente Assen dat meer mensen gebruik zullen maken van het openbaar vervoer. Daarvoor is in samenwerking met de NS en Qbuzz een speciaal ticket gemaakt. “Voor 55 euro kun je vanuit heel Nederland met trein en bus naar het TT Circuit. Daarnaast kun je met dit ticket plaatsnemen op het talud”, zegt wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen.

Vlieg denkt dat als er meer publiek met het openbaar vervoer komt, dit veel scheelt in de drukte op de wegen. “Het fileprobleem los je er niet helemaal mee op, want hinder hou je altijd. Maar met onder meer deze maatregel moeten we kunnen voorkomen dat het verkeer al stagneert op de parkeerterreinen. Ik weet niet hoeveel mensen dit jaar van het combiticket gebruik gaan maken, maar ik denk dat het in de toekomst groot kan worden.”

Lees ook onze andere artikelen over de TT:

-Win VIP-kaarten voor de gloednieuwe Tourist Trophy!
-Bo Bendsneyder jaagt op plek in top tien tijdens TT Assen
-Thuiswedstrijd op onbekend circuit voor Zonta van den Goorbergh
-Broertjes Marquez als favorieten naar TT Assen
Drie generaties naar de TT: ‘We zijn allemaal van iemand anders fan’
-Volg de TT Assen live