Rob Hartog over zijn grote kracht en legendarische naam (Checkbox 13)

Rob Hartog, 2019

Bas Vis - 09 juni, 2019 FOTO - Rob Hartog

Europees Kampioen Rob Hartog debuteert dit jaar in het WK Supersport 600. Mede dankzij een succesvolle crowdfundingsactie kreeg hij het budget rond en maakt hij zijn WK-droom waar.

Makkelijk verloopt 2019 tot nu toe niet, door een crash in de trainingen voor de eerste race. Maar de tot op het bot gemotiveerde Abbekerker reed óók al meerdere keren in de punten.

Hartog: “Wij hebben altijd met ons eigen team heel erg hard gewerkt. Ik heb heel veel mensen achter mij staan die mij daarbij helpen. En ik denk dat dat wel een grote kracht is. Zo hebben wij het toch ver weten te schoppen.”

Via het NK (titels in 2012 en 2014) stroomde Rob door naar het EK. In 2017 miste hij daar op één punt na het kampioenschap, maar afgelopen seizoen was het wél raak. Dit jaar starten Rob en zijn team voor het eerst in het WK.

Legendarische naam

De naam Hartog is diepgeworteld in de Nederlandse motorsport. Levende legende Wil Hartog won in 1977 de TT in de 500cc. Rob (geboren in 1992) maakte de successen van zijn oom niet mee. Hij kent alleen de verhalen en video’s. “Ik heb mijn achternaam nooit als extra druk ervaren. Wij doen ons eigen ding en volgen ons eigen pad. Wel spreek ik hem regelmatig. Hij komt ook een aantal keer per jaar kijken. Hij vindt het super leuk dat ik dezelfde sport doe en succes heb. Anderzijds vindt hij het ook wel eng dat zijn kleine neefje nu zo hard op die motor gaat.”

Meer dan motoren

“Voor een heel groot gedeelte is mijn leven gericht op motorsport. Maar ik werk ook en heb een vriendin.” Over het leven van Rob naast de motorsport zie je meer in een volgende Checkbox!

Bekijk ook de vorige afleveringen van Checkbox:

Checkbox 12: Etienne Bax over zijn allereerste en langste sponsor en het vaderschap
Checkbox 11: Etienne Bax over wereldtitels en… dakdekken
Checkbox 10: Jannick de Jong: ‘Ik keer terug na mijn dopingschorsing’
Checkbox 9: Jeffrey Herlings: ‘Een prachtig, maar zwaar leven’
Checkbox 8: Glenn Coldenhoff over MxoN 2019: ‘Dit jaar waarmaken!’
Checkbox 7: Bo Bendsneyder over zijn sport en familie
Checkbox 6: Bo Bendsneyder over zijn jeugd en carrière
Checkbox 5: Zonder vrijwilligers geen motorsport

Checkbox 4: Vrijwilligers MAC SEV Lochem zorgen voor topevenement
Checkbox 3: Jeffrey Herlings over trainen, twijfels en lekker eten
Checkbox 2: Lotte van Drunen over motocross, ambities en meer
Checkbox 1: Glenn Coldenhoff over nieuw team en crash