Drie generaties naar de TT: ‘We zijn allemaal van iemand anders fan’

Generaties TT

Mark Meisner - 21 juni, 2019

Jong of oud, man of vrouw, tijdens de TT Assen zijn de tribunes gevuld met tienduizenden mensen. Onder hen Joyce van den Boogaard en haar familie. Drie generaties stappen zaterdagochtend op tijd in de auto om samen de trainingen op het circuit te beleven.

Eigenlijk was het de bedoeling om naar de races op zondag te gaan. De TT is voor Joyce van den Boogaard uit het Brabantse Heesch misschien wel het hoogtepunt van het jaar. Maar ja, werk. “Ieder jaar ga ik samen met mijn vriend, mijn vader en dochter naar de TT. Heel gezellig, allemaal in een auto. Die hele entourage rondom het evenement, ik ben er gek op.”

Met haar vader mee

De liefde voor de TT ontstond toen Joyce rond haar twintigste haar motorrijbewijs haalde. “Vanaf dat moment ging ik elk jaar met mijn vader en zijn motorclub mee. Op de racedag reden we dan in de lange stoet naar het circuit. Inmiddels is mijn vader de zeventig gepasseerd en rijdt hij geen motor meer. Maar hij gaat nog elk jaar met ons mee.”

De Brabantse is opgegroeid met motorsport. Als je dan zo dicht bij Oss opgroeit, dan zoek je automatisch de Pinksterraces op. Vervolgens kan het niet missen, of je eigen dochter raakt ook helemaal verslingerd aan motorsport.

Motorvirus

“Yara is ook aangestoken door het motorvirus. Ik ontkom er niet aan om haar mee te nemen naar de TT”, lacht Joyce. “Ze is zeventien en dreigt zelfs op de haar scooter naar de TT te gaan, als we haar niet meenemen.”

Een gezellig uitje, zo lijkt het. Maar er speelt nogal wat rivaliteit in haar familie, zegt Joyce met een knipoog. “Zelf ben ik een Jorge Lorenzo-fan. Mijn dochter gaat voor Marc Marquez, mijn vriend voor Alex Rins en mijn vader wil graag dat Valentino Rossi wint. We gaan allemaal in verschillende tenues heen. Na de laatste race in Barcelona moest ik het wel even ontgelden.”

Als straks de MotoGP-machines weer voorbij racen, dan voelt de Brabantse het van haar kruin tot aan het puntje van haar tenen. “We zoeken dit jaar weer een plekje in de Geert Timmerbocht op. Daar zitten we het liefst. Helaas dit jaar niet op zondag. Maar ook tijdens de trainingen genieten we optimaal.”

Lees ook onze andere artikelen over de TT:

-Win VIP-kaarten voor de gloednieuwe Tourist Trophy!
-Bo Bendsneyder jaagt op plek in top tien tijdens TT Assen
-Thuiswedstrijd op onbekend circuit voor Zonta van den Goorbergh
-Broertjes Marquez als favorieten naar TT Assen
-Volg de TT Assen live
-Sneller de TT verlaten met nieuw verkeersplan