Bo Bendsneyder jaagt op plek in top tien tijdens TT Assen


Mark Meisner - 21 juni, 2019 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De start van het seizoen van Bo Bendsneyder en het RW Racing Team was prima. Vijf punten pakte de Rotterdammer in de eerste drie wedstrijden. Maar daarna kwam de klad er een beetje in. Daar wil Bendsneyder verandering in aanbrengen tijdens de Dutch TT.

“We hadden na de goede start gehoopt om de stap te maken naar de top tien. Dat lukte net niet”, kijkt de Moto2-coureur terug. “Vaak zitten we er op de vrijdag en zaterdag tijdens de trainingen goed bij. Nu zullen we het ook op zondag moeten laten zien.”

‘We moeten de flow terugkrijgen’

De verschillen in de Moto2 zijn miniem. In Barcelona kwalificeerde de Rotterdammer zich als veertiende, op slechts 0,6 seconden van de snelste man. “Dan zie je hoe moeilijk het is”, zegt teammanager Jarno Jansen. “Het zal nog beter in de kwalificatie moeten om met de top tien de aansluiting te vinden. We analyseren continu waar we stappen kunnen maken. Maar de concurrentie zit ook niet stil. We moeten de flow weer terugkrijgen van de eerste races. Dan kan Bo mee met de besten.”

Voor de jacht op een toptienklassering was  Bendsneyder deze week aan het testen in Barcelona. “Daarbij krijgen we alle steun van NTS. Daar ben ik erg blij mee. In Catalunya zochten we naar meer grip aan de achterkant van de motor. Die hebben we gevonden.”

Thuisvoordeel

Zijn voorbereiding op de TT is niet heel anders dan voor een andere Grand Prix. “Voor mij voelt de race in Assen ook niet heel anders. De verwachtingen zijn wat hoger, omdat het een thuiswedstrijd is en er is wat meer aandacht. Maar ik ga niets anders doen. Ik denk dat het voor mij een voordeel is dat ik het circuit goed ken. Vooral in de snelle laatste sector zal dat helpen.”

Tot nu toe was een dertiende plek dit seizoen zijn beste resultaat. “Het doel is top tien te rijden, maar laat ik eerst maar eens in Assen mijn beste prestatie van het jaar neerzetten. Ik hoop dat het droog blijft.”

Bekijk ook onze afleveringen van Checkbox met Bo Bendsneyder:

Lees ook onze andere artikelen over de TT:

-Win VIP-kaarten voor de gloednieuwe Tourist Trophy!
-Thuiswedstrijd op onbekend circuit voor Zonta van den Goorbergh
-Broertjes Marquez als favorieten naar TT Assen
Drie generaties naar de TT: ‘We zijn allemaal van iemand anders fan’
-Volg de TT Assen live
-Sneller de TT verlaten met nieuw verkeersplan