Van der Mark zevende en DNF in WorldSBK Laguna Seca (USA)


Martijn Spliethof - 12 juli, 2019 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De Geico US Round van het Wereldkampioenschap Superbike was op het circuit van Laguna Seca. Michael van der Mark is verder hersteld van zijn drie weken geleden opgelopen blessures.

Tijdens de kwalificatie moest Van der Mark na een crash genoegen nemen met de vijftiende startplaats. In de eerste manche kwam de Nederlander als zevende over de finish, in de Superpole race eindigde hij als tiende. In Race 2 kwam Van der Mark helaas niet aan de finish door een technisch probleem.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Race 1:
Jonathan Rea heeft opnieuw goede zaken gedaan in de strijd voor de wereldtitel. De Kawasaki coureur wist zaterdag op de WeatherTech Raceway Laguna Seca niet alleen de eerste race van de Geico US Round op zijn naam te schrijven, hij zag zijn naaste belager Alvaro Bautista opnieuw in de fout gaan en een DNF scoren. Chaz Davies en Toprak Razgatlioglu finishten als tweede en derde terwijl Michael van der Mark als zevende de eindstreep passeerde.

Superpole Race:
Jonathan Rea heeft zondag ook de Superpole race op zijn naam geschreven. Nadat de race aanvankelijk werd onderbroken door een rode vlag als gevolg van een valpartij van Álvaro Bautista en een crash voor Alessandro Delbianco en Jd Beach was de Kawasaki coureur in de herstart veruit het sterkst voor Chaz Davies en Tom Sykes. Michael van der Mark kwam als tiende over de finish.

Kwalificaties

Jonathan Rea vertrekt vanaaf de pole. De Kawasaki coureur was in de Tissot Superole kwalificatie het snelst voor Chaz Davies en Alvaró Bautista. Michael van der Mark moest na een crash genoegen nemen met de vijftiende startplaats.