Wedstrijdarts Kimberly van der Laan combineert haar werk en passie (Checkbox 16)

Kimberly van der Laan in Ferrari 488 Spider

Bas Vis - 07 juli, 2019 FOTO - Kimberly van der Laan in Ferrari 488 Spider

Kimberly van der Laan is quadrijdster en arts op een intensive care. Een passie en een roeping die ze combineert in haar werk als wedstrijdarts bij de KNMV. In deze Checkbox vertelt ze daarover én gaat een grote droom in vervulling… Rijden in een Ferrari van 700pk.

Vader Wil van der Laan reed al op crossmotoren en quads, maar wilde zijn dochters niets opdringen. Pas als tiener stapte Kimberly op. Tijdens haar studie geneeskunde kon ze dankzij de flexibiliteit van de universiteit gewoon haar wedstrijden in het buitenland rijden. “Ik mocht dingen missen, anders had het niet gekund.”

Nu combineert ze haar werk als arts met het racen op een quad. Daarnaast komen de liefde voor haar werk en sport samen bij de KNMV: “Ik werk als wedstrijdarts. Ik hou mij voor de KNMV bezig met de werving en ontwikkeling van opleidingsmogelijkheden. Daar komt dus eigenlijk alles samen.”

Het aantal weekenden dat ze zelf racet wordt wat minder: “Mijn passie ligt bij de lange wedstrijden, daar hebben we er in Nederland niet zo veel van jammer genoeg. Wel zijn er heel veel in Frankrijk, van drie tot twaalf uur. Dat vind ik het mooist, echt met een team meerdere dagen rijden.”

Word official!

De KNMV is artsen zoals Kimberly, maar ook alle andere officials enorm dankbaar. Als official ben je onmisbaar voor de motorsport in Nederland. Al die geweldige wedstrijden en evenementen kunnen anders simpelweg niet doorgaan. Bovendien sta je altijd vooraan bij je favoriete sport! Ook official worden; check onze site voor de mogelijkheden!

Volg Kimberly op Instagram of Facebook.

Bekijk ook de vorige afleveringen van Checkbox: