Van der Mark achtste in WorldSBK Donington Park (Engeland)


Martijn Spliethof - 06 juli, 2019 FOTO - Michael van der Mark

Michael van der Mark was voldoende hersteld van zijn twee weken geleden in Misano opgelopen blessures (onder meer een gebroken spaakbeen) om op het circuit van Donington Park aan de start te staan in de Engelse WorldSBK wedstrijd. In beide races kwam Van der Mark als achtste over de finish, een knappe prestatie.

Races

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea deed goede zaken in Donington Park. Met een overwinning in de natte eerste race nam Rea de leiding over in het kampioenschap van Alvaro Bautista, die ten val kwam. Tom Sykes en Leon Haslam werden tweede en derde, terwijl Michael van der Mark achtste werd.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft ook de mooie tweede race op Donington Park gewonnen, voor Toprak Razgatlioglu en Alvaro Bautista. Rea vergroot daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap op Bautista naar 24 punten. Michael van der Mark scoorde opnieuw een achtste plaats, een knappe prestatie gezien de blessures die hij slechts twee weken geleden opliep.

WorldSSP:
Jules Cluzel won de race na een mooi gevecht met Federico Caricasulo, Lucas Mahias en Randy Krummenacher. Rob Hartog behaalde zijn beste uitslag van het seizoen met een twaalfde plaats. Ook waren er twee WK-punten voor Jaimie van Sikkelerus na een sterke inhaalrace. Glenn van Straalen kwam als zestiende over de finish.

WorldSSP 300:
Kevin Sabatucci won de spannende World Supersport 300 race vol met incidenten. Andy Verdoïa en Nick Kalinin mochten met hem mee naar het podium. Victor Steeman werd de beste Nederlander op een vierde plaats. Dion Otten finishte ook in de kopgroep als zesde. Meuffels kwam als winnaar van de tweede groep als achtste over de finish, zeventien seconden achter de winnaar. Buis eindigde als drieëntwintigste.

Kwalificaties

WorldSBK kwalificatie:
Tom Sykes pakte voor de zevende keer in zijn carrière de pole position op Donington Park. Het was een sessie in tricky omstandigheden. Michael van der Mark eindigde als zestiende, omdat hij als één van de weinige rijders in de slotfase niet overstapte naar slicks.

WorldSBK Superpole Race:
Jonathan Rea won de vroegtijdig afgebroken Tissot Superpole Race, voor Toprak Razgatlioglu en Leon Haslam. Michael van der Mark werd achtste. De race werd afgebroken doordat er meerdere rijders onderuit gingen over een oliespoor van Peter Hickman.

WorldSSP:
Federico Caricasulo vertrekt vanaf pole position. De coureurs moesten in de beginfase hun tijd op de klok brengen, omdat het na zeven minuten al begon te regenen. Rob Hartog was met een zestiende tijd de snelste Nederlander. Glenn van Straalen kwam tot een twintigste tijd. Jaimie van Sikkelerus kampte het hele weekend al met technische problemen en kwam in de kwalificatie niet verder dan een vijfentwintigste tijd.

WorldSSP 300 Kwalificatie:
Kawakami mag zondag vanaf pole position vertrekken, voor Verdoïa en Hendra Pratama. Otten is beste Nederlander met een negende tijd, Steeman mag als veertiende de race aanvangen. Buis (P18) en Meuffels (P25) plaatsten zich ook rechtstreeks voor de hoofdrace. Deroue en Schotman staan door crashes niet bij de eerst dertig en zij moeten net als De Bruin zaterdagmiddag starten in de Last Chance Race.

WorldSSP 300 Last Chance Race:
Nick Kalinin won de Last Chance Race. Robert Schotman finisht als derde en zien we morgen ook terug in de hoofdrace. Een dramatisch einde van het weekend van Scott Deroue, nadat hij werd meegenomen in de crash van Kade Verwey. Finn de Bruin eindigt als twaalfde en heeft zich daarmee niet weten te plaatsen voor de wedstrijd.