Team Yamaha met Michael van der Mark tweede in Suzuka 8H (Japan)


Martijn Spliethof - 26 juli, 2019 FOTO - Yamaha Factory Racing

Het Yamaha Factory Racing Team (Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes en Michael van der Mark) is zondag tweede geworden in de 42e editie van de Suzuka 8 Hours. Na een rode vlag in de slotfase was het enige tijd onduidelijk wie de race hadden gewonnen, totdat het Yamaha-team tot winnaar werd uitgeroepen. Later in de middag (Nederlandse tijd) werd alsnog het Kawasaki Racing Team Suzuka 8H tot winnaar uitgeroepen.

Dat betekent dat Leon Haslam, Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea nu officieel als eerste zijn geklasseerd. Red Bull Honda (Stefan Bradl, Takumi Takahashi en Ryuichi Kiyonari) en FCC TSR Honda France (Josh Hookes, Freddy Foray en Mike di Meglio) finishten respectievelijke als derde en vierde.

Kwalificaties

Het Yamaha Factory Racing Team met Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes en Nederlander Michael van der Mark hebben vrijdag de snelste rondetijd laten noteren tijdens de kwalificaties van de 42e editie van de Suzuka 8H. Het Yamaha trio was het snelst voor Kawasaki Racing Team Suzuka 8H (Leon Haslam, Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea) en Red Bull Honda (Stefan Bradl, Takumi Takahashi en Ryuichi Kiyonari).

Op vrijdag stonden twee kwalificatietrainingen op het programma. Daarin konden de snelste tien teams zich plaatsen voor de op zaterdag te verrijden Top Ten Trial, waarin wordt gestreden voor de beste startplaatsen voor de zondag te verrijden en acht uur durende Endurance wedstrijd. De voor zaterdag op het programma staande Top 10 Trial is vanwege de slechte weersomstandigheden op het Japanse circuit afgelast. Het Yamaha Factory Racing Team vertrekt hierdoor zondag vanaf de pole.