Inschrijving Molenaar NSF100 Cup 2020 geopend

Molenaar NSF100 Cup op TT Junior Track (foto: Mariska Grob)

Persbericht - 29 juli, 2019 FOTO - Molenaar NSF100 Cup op TT Junior Track (foto: Mariska Grob)

Tijdens de TT van Assen voor volgepakte tribunes rijden met de Red Bull Rookies zoals Zonta van den Goorbergh? Als Bo Bendsneyder in de Moto2? Of bij de World Superbikes in de Supersport300 klasse zoals Scott Deroue, Victor Steeman of Robert Schotman? Al deze coureurs deden ervaring op in de Molenaar NSF100 Cup. Wil jij niets liever dan in hun voetsporen treden? Schrijf je dan snel in voor seizoen 2020 van de Molenaar NSF100 Cup en wie weet race jij straks ook op het hoogste niveau!

Voor alle kids die daarvan dromen is er nu de mogelijkheid om een stapje dichterbij te komen. De Molenaar NSF100 Cup biedt een uitstekende start voor een succesvolle motorsport carrière en de inschrijving voor seizoen 2020 is nu geopend. Snelle jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar met ervaring op 2, 3 of 4 wielen kunnen zich aanmelden voor de selectie. Ervaring met een minibike sluit goed aan bij het racen met de Honda NSF100 maar ook ervaring in de motorcross, trial of karts is een prima basis. Uiteraard is ook een flinke dosis motivatie van groot belang!

Goede begeleiding

Een raceseizoen bestaat uit een voorjaarstraining en acht wedstrijddagen die worden verreden op de TT Junior Track in Assen en diverse andere (kart)banen. Voor nieuwelingen is er een eigen Rookie-klassement. De wedstrijden worden gefaciliteerd door de KNMV en zijn onderdeel van het NK Junior Moto Racing. De motoren worden iedere wedstrijd naar de circuits vervoerd en er wordt geloot wie op welke motor rijdt. Een toegewijde Molenaar NSF100-crew en een KNMV MT-trainer begeleiden de jonge coureurs tijdens de trainingen en wedstrijden. Niet alleen aan rijvaardigheden en motortechniek maar ook aan lichamelijke en mentale fitheid wordt veel aandacht besteed. Een goede warming-up, nabespreking van iedere sessie op de baan met behulp van videobeelden en verzorging van de motor zijn daar onderdeel van. Discipline is dan ook van groot belang maar gaat nooit ten koste van de gemoedelijke sfeer want ieder seizoen worden er naast de baan vriendschappen voor het leven gesloten.

Schrijf je in!

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je snel in door het formulier op de website in te vullen. Na ontvangst wordt er persoonlijk contact met je opgenomen over de selectierondes die komend najaar plaatsvinden en bestaan uit persoonlijke gesprekken en rijvaardigheid sessies.