Hermans/Musset pakken Dutch Sidecar Masters-titel, perfect seizoen voor Van Grinsven

Hermans/Musset rijden voor NL in de SQMXoEN

Marc Te Witt - 22 juli, 2019 FOTO - Bart Amsing

De Dutch Sidecar Masters liep uit op een thriller tijdens de finale op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De combinaties Hermans/Musset en Bax/Stupelis begonnen aan de wedstrijd met een verschil van slechts 1 punt in het voordeel van Hermans.

Zijspannen

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, hadden de beide combinaties elkaar gelijk gevonden en begonnen als eerste en tweede aan de wedstrijd. Bax nam kopstart en leidde in de eerste paar ronden totdat Hermans hem wist te passeren. Gelijk daarna kreeg Bax te kampen met een veringprobleem en moest het tempo laten zakken. Bax hield de schade beperkt en kwam nog als vijfde binnen. Hermans won onbedreigd en bouwde hiermee zijn voorsprong verder uit naar 10 punten. Dierckens/Bax werden tweede voor Keuben/Rietman, Willemsen/Beleckas en Bax/Stupelis.

In de tweede manche domineerden Bax/Stupelis en wisten van start tot finish aan de leiding te rijden. Hermans begon op een tweede plaats en nam geen risico’s. Ondanks dat hij onder druk stond van Dierckens, Willemsen en Veldman hield hij het hoofd koel en pakte de titel. Dierckens werd derde voor Veldman en Kops! Daniel Willemsen moest in de slotfase het tempo laten zakken en finishte als zesde. Gert van Werven en Peter Beunk leverden een indrukwekkende prestatie. Twee weken geleden brak van Werven zijn enkel bij de Grand Prix van Markelo maar vandaag stonden ze toch al weer aan de start. Ze wisten de schade zodanig te beperken dat ze in de eindstand van het kampioenschap derde zijn geworden.

Quads

Bij de quads was de titel al vergeven aan Mike van Grinsven maar het was interessant of de crosser uit Heesch alle manches van het kampioenschap kon winnen. Van Grinsven was ook op de Zwarte Cross niet te stoppen en won beide manches. Hiermee heeft hij alle manches van het kampioenschap weten te winnen. Achter van Grinsven werd Joe Maessen tweede (3-2) en Richard Ruttenberg legde beslag op een derde plaats (5-4). In de eindstand van het kampioenschap is Maessen tweede geworden en Ricardo Phoelich heeft het kampioenschap afgesloten als derde.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1696382