Bo Bendsneyder zestiende in WK Moto2 Sachsenring (Duitsland)


Martijn Spliethof - 06 juli, 2019 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland was op de Sachsenring, met twee Nederlandse deelnemers: Bo Bendsneyder (WK Moto2) en Zonta van den Goorbergh (Red Bull MotoGP Rookies Cup).

Races

WK Moto2:
Alex Márquez heeft de race met overmacht gewonnen. Na een felle strijd in de beginfase wist de Spanjaard weg te rijden van de concurrentie en overtuigend te winnen voor Brad Binder en Marcel Schrötter. Nederlander Bo Bendsneyder kwam als zestiende over de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Pedro Acosta heeft de eerste race van dit weekend gewonnen. In een door een zwarte valpartij vroegtijdig afgebroken wedstrijd reed de Spanjaard op het juiste moment aan de leiding en won hij zijn eerste race, voor Yuki Kunii en Carlos Tatay. Nederlander Zonta van den Goorbergh werd veertiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Yuki Kunii heeft zondagmiddag de tweede race gewonnen. De Japanner wist leider in het kampioenschap Carlos Tatay in een felle strijd achter zich te houden en daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen te behalen. Max Cook werd derde, Nederlander Zonta van den Goorbergh kwam als dertiende over de streep.

Kwalificaties

WK Moto2:
Alex Márquez heeft zijn eerste WK Moto2 pole position behaald van het seizoen. In de tweede kwalificatiesessie was de Spanjaard het snelst, voor Luca Marini en Marcel Schrötter. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als vijftiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Yuki Kunii heeft pole position behaald. In de kwalificatiesessie was de Japanner slechts 0,038 seconde sneller dan Carlos Tatay en Haruki Noguchi. Nederlander Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als zestiende.