KNMV Opleidingsteam uitgebreid met Supersport 300

Eddie de Boer in actie op de Junior Track.

Bas Vis - 04 januari, 2019 FOTO - Eddie de Boer (foto: EDB Racing / Facebook)

Na de prachtige resultaten van het KNMV Opleidingsproject op de weg in 2018, gaan we hier in 2019 mee verder. En we schakelen een tandje bij door, naast de Moriwaki’s, de Supersport 300 toe te voegen.

De Supersport 300 wint enorm in populariteit en biedt goede mogelijkheden op doorstroom naar het wereldkampioenschap. In 2019 zien we daar maar liefst zeven Nederlanders aan de start, met onder andere nieuwe aanwas Victor Steeman, Jeffrey Buis, Dion Otten en Finn de Bruin.

In het Opleidingsteam zullen Eddie de Boer, Melvin van der Voort en Sven Doornenbal deelnemen aan trainingsstages en workshops op Supersport 300-machines.  Alle drie de rijders zijn afkomstig uit het NK Junior Moto Racing 125cc kampioenschap dat in samenwerking met de KNMV georganiseerd wordt.

Moriwaki

NSF100-kampioen Nick Roelfsema en runner up Damian Boessenkool bemannen in 2019 twee van de drie KNMV Moriwaki-motoren. Deze machines zijn gebaseerd op Moto3-materiaal. Ze zijn daardoor perfect voor talenten die naar de ETC Moto3-klasse en de Red Bull Rookies Cup willen doorstromen.

Stages

De eerste winterstages van het KNMV Opleidingsteam zijn medio maart in Spanje. De sporters rijden er op drie verschillende circuits, onder leiding van KNMV Motorsporttrainers. Na de stages in Spanje staan de eerste trainingen op het GP-circuit in Assen gepland.