Michael van der Mark in top 5 in opening WorldSBK Australië


Martijn Spliethof - 23 februari, 2019 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

Michael van der Mark is tijdens de eerste twee World Superbike races van het seizoen in het Australische Phillip Island als vijfde en vierde geëindigd. De Pata Yamaha coureur pakte daarnaast de vijfde plaats in de nieuwe Superpole-sprintrace. In de tussenstand voor het Wereldkampioenschap bezet de Nederlander de vijfde plaats met 29 punten.

Alle drie races werden gewonnen door de Spanjaard Alvaro Bautista, de voormalig MotoGP rijder maakte zijn debuut in de WorldSBK klasse.

WorldSBK Race 1:
De zege was voor de Spanjaard Alvaro Bautista, die zijn debuut maakte in de WorldSBK klasse. De voormalig MotoGP-rijder kwam op zijn Ducati liefst 15 seconden eerder over de finish dan regerend kampioen Jonathan Rea. Van der Mark kwam net tekort voor de laatste plek op het podium. Marco Melandri was hem te snel af, terwijl ook zijn teamgenoot Alex Lowes nog voor de Nederlander eindigde.

WorldSBK Race 2:
Álvaro Bautista heeft ook de tweede race op dominante wijze weten te winnen. De kleine Spanjaard was vanaf het begin van de race niet te houden en wist met een riante voorsprong opnieuw overtuigend te winnen. Jonathan Rea wist na een hevige strijd teamgenoot Leon Haslam achter zich te houden en de tweede plaats voor zich op te eisen, Michael van der Mark finishte als vierde.

WorldSSP:
Randy Krummenacher heeft de race gewonnen, voor Jules Cluzel en Federico Caricasulo. De race bevatte een verplichte pitstop om banden te wisselen, waarbij Caricasulo veel tijd verloor en Krummenacher uiteindelijk zonder problemen de race op zijn naam kon schrijven. Nederlanders Jaimie van Sikkelerus en Glenn van Straalen finishten als dertiende en veertiende waardoor zij WK punten hebben gescoord.