Reisbegeleiders Horizon Motor Reizen met KNMV-diploma aan het werk


Frank Andringa - 03 december, 2019 FOTO - (foto: Horizon Motor Reizen)

Altijd klaar staan voor deelnemers aan een motorreis, eerste hulp kunnen verlenen bij een ongeluk en technische kennis hebben bij pech onderweg. De reisbegeleiders van Horizon Motor Reizen hebben succesvol de KNMV-opleiding Reisbegeleider afgerond.

Motorreisbegeleider zijn, het klinkt als een fantastische job en dat is het ook. Er lekker op uit gaan in het buitenland met een groep enthousiaste motorrijders. Maar waar niet altijd bij stilstaan wordt, is dat het werk is. Als reisbegeleider ben je het visitekaartje van de reisorganisatie en ben je dag en nacht verantwoordelijk voor de beleving van de deelnemers.

‘Je bent er voor de deelnemers’

“Daar zien we het nog wel eens mis gaan”, zegt Arjan Everink, hoofd afdeling Verkeer en Rijopleidingen. “Je bent niet zo maar een van de motorrijders. Integendeel,  je hoort dag en nacht klaar te staan voor alle vragen en eventuele problemen van deelnemers, niets is je teveel gevraagd en voor alles heb je begrip. Je hebt dan ook altijd een luisterend oor, jouw eigen verhalen zijn niet zo interessant. Dat je daarnaast zelf van de reis kan genieten staat op de tweede plek.”

Tijdens de opleiding, die bestaat uit twee dagen en twee avonden, wordt bij verschillende onderdelen stilgestaan. Op de avonden gaat het om EHBO en hulp bij pech onderweg. Een dagprogramma staat in het teken van misschien wel het belangrijkste van het vak Reisbegeleider: gastheerschap. Daarnaast wordt een dag gevuld met de praktische rijtraining Risico Herkennen. Na het behalen van het diploma volgt elk jaar een halve dag bijscholing, om het diploma te behouden.

Reisleiders Horizon Motor Reizen
De reisbegeleiders van Horizon Motor Reizen hebben allemaal een KNMV-diploma ontvangen

Zekerheid

“Met een gediplomeerde reisbegeleider weten deelnemers aan een motorreis dat zij over een professionele begeleider beschikken”, legt Everink uit. “Voor de klanten van Horizon Motor Reizen geeft het een geruststellend gevoel om met een gecertificeerde en betrouwbare begeleider reis te gaan.”

De KNMV en Horizon Motor Reizen bieden dit jaar samen meerdere motorreizen aan. Van driedaagse tripjes naar de Eifel en het Sauerland tot grote reizen naar Marokko en de Alpen, er is een prachtig aanbod gedurende heel 2020.