MXoN-kampioenen niet genomineerd voor Sportploeg van het Jaar

Motorsportgeschiedenis; een dag om nooit te vergeten! (29-9-19) (foto: Remko de Waal/Red Bull)

Bas Vis - 01 december, 2019 FOTO - Motorsportgeschiedenis; een dag om nooit te vergeten! (29-9-19) (foto: Remko de Waal/Red Bull)

Calvin Vlaanderen, Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zijn niet genomineerd voor Sportploeg van het Jaar. De winst tijdens de Motocross of Nations leverde hen vorige week wél een plek op de shortlist op.

De Oranje Leeuwinnen, Ajax, de roeiers van de dubbelvier en de baanwielrenners op de teamsprint schopten het wel tot een nominatie.

Verkiezing

De daadwerkelijke stemming voor de titel vindt vlak voor de live tv-uitzending van het Sportgala plaats, op woensdagavond 18 december. Topsporters brengen dan hun stem uit op de sporters, net als de bondscoaches dat doen voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden brengen die avond hun stem uit. De stemmen van de sporters/coaches en de vakjury tellen beide voor vijftig procent mee in de einduitslag.

Code Oranje

Over de overwinning bij de Motocross of Nations in Assen maakten we de prachtige documentaire ‘Code Oranje: de weg naar goud bij de MXoN’. Die is sinds deze week hier online verkrijgbaar (met korting voor KNMV-leden!).