Moto2 WK-punt voor Bo Bendsneyder, Zonta van den Goorbergh zesde in RBRC op Red Bull Ring (Oostenrijk)


Martijn Spliethof - 09 augustus, 2019 FOTO - Zonta van den Goorbergh (Facebook)

De myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich is op de Red Bull Ring in Spielberg. Bo Bendsneyder wist een WK punt te pakken in de WK Moto2 race (vijftiende). Zonta van den Goorbergh eindigde twee keer knap als zesde in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Races

WK Moto2:
Brad Binder heeft zondagmiddag de enerverende race gewonnen. Ondanks dat de Zuid-Afrikaan van start tot finish aan de leiding reed was het een spannende race en werd hij in een door crashes gekenmerkte race veelvuldig onder druk gezet. Alex Márquez werd tweede, Jorge Navarro derde. Bo Bendsneyder scoorde een WK punt door als vijftiende te finishen.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Zonta van den Goorbergh is zaterdagmiddag als zesde gefinisht tijdens de eerste race van het weekend. De race werd gewonnen door de Spanjaard Pedro Acosta. Van den Goorbergh, die zich de gehele wedstrijd goed in de kopgroep wist te handhaven, kwam op minder dan een halve seconde na de winnaar over de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Hikari Noguchi heeft zondagmiddag de tweede race gewonnen. In een typische Rookies Cup race was er een grote kopgroep en werd de race in de laatste ronde beslist. Achter de Japanner werden Carlos Tatay en Billy van Eerde tweede en derde. Zonta van den Goorbergh werd ondanks een Long Lap Penalty opnieuw knap zesde.

Kwalificaties

WK Moto2:
Tetsuta Nagashima heeft zaterdagmiddag pole position behaald. Op het zeer warme circuit wist de Japanner de eerste pole van zijn carrière te behalen, voor de Zuid-Afrikaan Brad Binder en de Thai Somkiat Chantra. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 23e.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Zonta van den Goorbergh heeft zich vrijdag als achtste gekwalificeerd voor de twee dit weekend te verrijden Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden. De pole in Oostenrijk werd een prooi voor de Spanjaard Alex Escrig.