Veneman wint Molenaar NSF100 Cup in Veldhoven

Molenaar NSF100 Cup

Frank Andringa - 26 augustus, 2019

Kersvers Europees kampioen Loris Veneman heeft zaterdag beide races in de Molenaar NSF100 Cup in Veldhoven op zijn naam geschreven.

Waar Veneman tijdens de laatste Cup race op de TT Junior Track nog Delano Greven en Thije Ligtermoed voor moest laten gaan, was hij op kartbaan De Landsard weer als vanouds de beste.

Daar leek het in de openingsfase van race 1 nog niet op. Want het was Ligtermoed die als eerste vertrok, voor Olofsen, Van Kalkeren en Veneman. Maar met slechts enkele ronden nog te rijden, sloeg Veneman toe. Hij passeerde Van Kalkeren, die inmiddels de leiding had genomen, en kwam met een kleine voorsprong over de finish. Van Kalkeren maakte in de slotfase nog een schakelfoutje, waarvan Ligtermoed profiteerde en uiteindelijk als tweede finishte. De derde plaats was voor Greven, voor Van Kalkeren. Bosgraaf werd vijfde voor Olofsen, Bijman en Wattel.

In race 2 kijkt Veneman opnieuw lange tijd tegen de achterkant van Ligtermoed en Olofsen aan. In de slotfase neemt hij de leiding, maar dit keer weet hij niet weg te komen van de concurrentie. Op de finish is het verschil slechts een tiende met nummer twee Ligtermoed. Achter hem wordt Van Kalkeren derde voor Greven, Bosgraaf en Olofsen.

Veneman schreef met twee overwinningen de dagzege op zijn naam voor Ligtermoed. Greven en Van Kalkeren deelden met ieder een derde en vierde plaats de punten. Voor het dagklassement mag de hoogst geëindigde in de tweede race mee naar het podium en dat was Van Kalkeren.