TEAMNL Langbaan 2019

TeamNL LT in actie in Morizes in 2018

Marc Te Witt - 09 augustus, 2019

Het nationale team voor de Long Track of Nations in het Duitse Vechta op 14 september is samengesteld. De KNMV en baansport experts hebben het team bepaald, met als uitgangspunt zoveel mogelijk internationaal ervaren rijders bij elkaar te brengen. TeamNL strijdt dit jaar tegen titelverdediger Frankrijk, Engeland, Duitsland, Tsjechië en Zweden.

Long Track team 2019

Theo Pijper (captain)

Theo Pijper blijft dankzij zijn jarenlange ervaring de aangewezen man om het team als captain te vertegenwoordigen. Hij maakt al jaren deel uit van het landenteam en is ook in 2019 weer op eigen kracht vaste deelnemer in het WK Langbaan solo.

Romano Hummel

Door zijn vaste plek in de WK Langbaan solo en als aanvoerder van de tussenstand in de Dutch Open Grass Track, is uiteraard ook Romano van de partij. Hoewel begin dit seizoen geplaagd door een enkelblessure, zal hij vol overgave deel gaan nemen in Vechta.

Henry van der Steen

Henry is al jaren actief op EK niveau en in de WK kwalificatiewedstrijden van de langbaan, ook dit jaar heeft hij zich op beide niveaus weer geplaatst. Twee keer eerder (2014 en 2015) heeft Henry deelgenomen aan het WK landenteam, met zijn ervaring een belangrijke kracht in het team!

Dave Meijerink

Dave maakt als reserverijder dit jaar weer deel uit van het Longtrack of Nations team. Door een blessure heeft hij dit jaar niet mee kunnen doen aan EK en WK kwalificaties, zijn huidige 2e plek in de nationale Dutch Open Grass Track competitie maakt dat hij als vierde man zijn aandeel kan hebben.

Patrick Roth (teammanager)

Als ervaren baansportman is dit het eerste jaar dat Patrick als teammanager mee zal gaan naar de Long Track of Nations.
In zijn voorbereiding heeft hij veel contact gehad met Jacob Alkema die de laatste jaren teammanager was, maar dit jaar andere verplichtingen heeft.