UPDATE: Nederlands team Long Track of Nations

TeamNL LT in actie in Morizes in 2018

Marc Te Witt - 26 augustus, 2019

UPDATE: Romano Hummel heeft zich teruggetrokken voor deelname aan het landenteam vanwege een enkelblessure waar hij al maanden last van heeft. Hij heeft hiermee de keuze voor zijn eigen herstel en het teambelang gemaakt. Dankzij zijn tijdige afmelding, heeft de KNMV in overleg met experts als teamcaptain Theo Pijper en teammanager Patrick Roth kunnen besluiten om reserverijder Dave Meijerink in stelling te brengen. Lars Zandvliet zal als reserverijder het team aanvullen.

Het nationale team voor de Long Track of Nations in het Duitse Vechta op 14 september is samengesteld. De KNMV en baansport experts hebben het team bepaald, met als uitgangspunt zoveel mogelijk internationaal ervaren rijders bij elkaar te brengen. TeamNL strijdt dit jaar tegen titelverdediger Frankrijk, Engeland, Duitsland, Tsjechië en Zweden.

Long Track team 2019

Theo Pijper (captain)

Theo Pijper blijft dankzij zijn jarenlange ervaring de aangewezen man om het team als captain te vertegenwoordigen. Hij maakt al jaren deel uit van het landenteam en is ook in 2019 weer op eigen kracht vaste deelnemer in het WK Langbaan solo.

Henry van der Steen

Henry is al jaren actief op EK niveau en in de WK kwalificatiewedstrijden van de langbaan, ook dit jaar heeft hij zich op beide niveaus weer geplaatst. Twee keer eerder (2014 en 2015) heeft Henry deelgenomen aan het WK landenteam, met zijn ervaring een belangrijke kracht in het team!

Dave Meijerink

Dave kon door een blessure dit jaar niet meedoen aan de EK en WK-kwalificaties. Zijn huidige tweede plek in de nationale Dutch Open Grass Track-competitie maakt dat hij als derde man zijn aandeel krijgt in het team.

Patrick Roth (teammanager)

Als ervaren baansportman is dit het eerste jaar dat Patrick als teammanager mee zal gaan naar de Long Track of Nations.
In zijn voorbereiding heeft hij veel contact gehad met Jacob Alkema die de laatste jaren teammanager was, maar dit jaar andere verplichtingen heeft.