Roden decor van finale Dutch Open Grass Track

Finale ONK Grasbaan

Frank Andringa - 28 augustus, 2019

De finale van het Dutch Open Grass Track wordt zondag verreden op het Speed Centre Roden.

Bij de Solo’s doen achttien coureurs mee uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië en Frankrijk. Onder hen zijn onder meer Theo Pijper, Dave Meijerink en Henry van der Steen. Romano Hummel moest zich afmelden met een blessure.

Naast de Solo’s komen ook de zijspannen, met kersvers Europees kampioenen William Matthijssen en Sandra Mollema, aan de start.

Geen titel voor Hummel?

Romano Hummel gaat aan de leiding in het ONK met 79 punten. Door zijn afmelding lijkt de titel aan zijn neus voorbij te gaan. Dave Meijerink staat slechts zeven punten achter Hummel in het kampioenschap. Theo Pijper volgt op een derde plek met 59 punten.

Bij de vliegende tapijten gaat Team Matthijssen aan de leiding. Maar de spanning is hier om te snijden. Wilfred Detz volgt met Wendy Arling op slechts drie punten.

De trainingen op de 600 meter lange baan beginnen om 11.00 uur ’s ochtends. Om 13.00 uur worden de rijders aan het publiek voorgesteld, waarna de wedstrijden beginnen.

50-jarig jubileum

Het is een bijzonder jaar voor de organiserende Stichting Motorsport Roden. De stichting bestaat vijftig jaar en naast de finale van het ONK Grasbaan wordt op zondag 22 september het FIM WK Long Track in Roden gehouden.

Kijk hier voor meer informatie over de finale Dutch Open Grass Track.