Kijk mee met de KNMV-officials (checkbox 21)

Checkbox 20

Marc Te Witt - 11 augustus, 2019

Tijdens de Zwarte Cross – Nederlands grootste festival –  volgde Checkbox meerdere KNMV-officials (vrijwilligers). In deze Checkbox op het terrein van de MACL tijdens de finale van de Dutch Masters of Motocross. Tijdens dit evenement nemen zij je mee in hun werkzaamheden tijdens trainings- en wedstrijddagen. Benieuwd naar de vrijwilligersverhalen? Bekijk hieronder de Checkbox nummer 21!

Gepassioneerde mensen

KNMV-officials zijn mensen met een passie voor de motorsport. Ze gaan door wind en weer, sommige staan weekend in en weekend uit klaar voor de mensen die doen wat ze het allerliefste doen, motorsporten.

In de verschillende rollen van KNMV-official kan haast iedereen zijn / haar ei kwijt. Van baancommissaris tot wedstrijdleider, iedereen wil maar één ding en dat is zorgen dat de trainingen en wedstrijden soepel verlopen. Martijn Spliethof (KNMV-wedstrijdleider): “Ik moet ervoor zorgen dat alle mensen die, in hun vrije tijd, hun klus staan te doen, dit goed kunnen doen. Zorgen dat het programma, gedurende de hele wedstrijd goed doorloopt.”

Vrijwilliger ben je niet alleen, samenwerken is het allerbelangrijkste. Hoofd Tijdwaarneming Stefanie van de Meeberg: “We beginnen ’s ochtends vroeg met spullen opbouwen, kabels leggen voor de tijdwaarneming, zodat alle tussenstanden, dag uitslagen en kampioensstanden goed worden bijgehouden. Zo maken wij ons weekend heel gezellig vol met elkaar.”

Checkbox sprak ook KNMV Motocross-secretaris Rinze Bremmer. Hij hoopt dat mensen die de sport een warm hart toe dragen, zich ook op vrijwillige basis gaan inzetten. Naast het langs de baan staan, zijn er een aantal leuke extraatjes als vrijwilliger. Zo sta je dichter op de sport dan het reguliere publiek, kun je doorgroeien in je functie én in het geval van de Zwarte Cross, kun je na de wedstrijden ook nog eens het festivalterrein op.

Word ook vrijwilliger!

Sluit jij je ook aan bij onze vrijwilligers? Meer informatie vind je op deze KNMV-pagina.

Bekijk hier alle andere afleveringen van Checkbox!