Van der Mark 6-15-8 in WorldSBK Spanje


Martijn Spliethof - 05 april, 2019 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De Spaanse ronde voor het WK Superbike was op Motorland Aragon. Michael van der Mark ging in Spanje weer op jacht naar podiumplaatsen. Die zaten er dit weekend niet in. In de eerste race eindigde de Nederlander als zesde. In de Superpole Race raakte Van der Mark betrokken bij een crash in de eerste ronde, waarna er niet meer in zat dan de vijftiende plaats. En in race 2 eindigde Van der Mark op de achtste plaats.

Scott Deroue pakte een podiumplaats (derde) in de eerste WorldSSP300 race van het seizoen.

Race

WorldSBK Race 1:
Álvaro Bautista heeft zaterdagmiddag de eerste race van het weekend op zeer overtuigende wijze gewonnen. De Spanjaard verpletterde de concurrentie en kwam met ruim vijftien seconden voorsprong als winnaar over de finish, voor Jonathan Rea en Chaz Davies. Michael van der Mark werd zesde.

WorldSBK Superpole Race:
Alvaro Bautista heeft zondagochtend ook de Superpole race op zijn naam geschreven. De Ducati coureur domineerde opnieuw van start tot finish en kwam na tien ronden als winnaar over de finish, voor Jonathan Rea en Alex Lowes. Michael van der Mark was betrokken bij een crash in de eerste bocht, kon zijn race weliswaar vervolgen maar meer dan een vijftiende plaats zat er na het voorval niet meer in.

WorldSBK Race 2:
Álvaro Bautista heeft zondagmiddag ook race 2 gewonnen. De Spanjaard was opnieuw niet te evenaren voor de concurrentie en behaalde zijn negende overwinning op rij. Achter de nog ongeslagen Ducati coureur finishten Jonathan Rea op de tweede en Chaz Davies op de derde plaats. Michael van der Mark werd achtste.

WorldSSP:
Randy Krummenacher heeft de race gewonnen. Na een intense en spannende strijd met vier coureurs wist de Zwitser zijn aanval perfect te timen en als winnaar over de streep te komen, voor Raffaele de Rosa en Federico Caricasulo. Glenn van Straalen werd zestiende, Jaimie van Sikkelerus kwam in de laatste ronde ten val.

WorldSSP300:
Manuel González heeft de eerste race van het seizoen gewonnen. In een hectische race wist de Spanjaard in de slotfase toe te slaan en zijn eerste zege te behalen, voor Hugo de Cancellis en de Nederlander Scott Deroue. Victor Steeman werd zesde, Koen Meuffels negende, Robert Schotman elfde en Jeffrey Buis zestiende. Dion Otten viel uit na een crash.

Kwalificatie

WorldSBK:
Alvaro Bautista heeft zaterdagochtend in de Superpole sessie de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position op zijn naam geschreven. Achter de Spanjaard noteerden Sandro Cortese en Tom Sykes de tweede en derde rondetijd. Michael van der Mark kwalificeerde zich als elfde.

WorldSSP:
Thomas Gradinger heeft zaterdag de pole position behaald, voor Federico Caricasulo en Randy Krummenacher. Jaimie van Sikkelerus was de beste Nederlander met de zestiende tijd, Glenn van Straalen kwalificeerde zich als negentiende. Rob Hartog gaat niet van start wegens een breuk in zijn linkerpols, hij is inmiddels in Barcelona geopereerd en hoopt volgende week in Assen weer mee te kunnen doen.

WorldSSP300:
Manuel González heeft de eerste pole van het seizoen op zijn naam geschreven, voor Galang Hendra Pratama en Hugo de Cancellis. Victor Steeman werd de beste Nederlander door zich als zevende te kwalificeren. In de A groep wist Manuel González met een 2’06.938 de snelste rondetijd te rijden voor Galang Hendra Pratama en Hugo de Cancellis. Robert Schotman werd in deze sessie de snelste Nederlander met de tiende rondetijd, Koen Meuffels kwam naar de twaalfde tijd en Dion Otten klokte de zestiende tijd. Andy Verdoïa werd de snelste coureur in de B groep met een 2’07.690 voor Mateo Pedeneau en Victor Steeman. Scott Deroue noteerde de zevende rondetijd, Jeffrey Buis de dertiende en Finn de Bruin de twintigste. Jeffrey Buis heeft zaterdagmiddag de ‘last chance race’ gewonnen, voor Jacopo Facco en Eliton Gohara Kawakami. De Nederlander mag nu samen met de andere coureurs uit de top zes deelnemen aan de officiële race op zondagmiddag. Finn de Bruin kwam in de laatste ronde ten val waardoor zijn raceweekend erop zit.