KNMV NK Junior Moto Racing van start in Assen


Bas Vis - 19 april, 2019 FOTO - Mariska Grob / motografie.nl

Het motorsportseizoen is lekker op gang! Dit weekend starten ook de toppers van de toekomst op het asfalt. Op de Junior Track van het TT Circuit trainen ze vrijdag. Zaterdag zijn de eerste races in het KNMV NK Junior Moto Racing!

Zo’n negentig coureurs, verdeeld over zeven wedstrijdklassen komen in actie. In de Junior A-klasse kunnen rijders van zes tot tien jaar op een minibike kennismaken met echte competitie. Hier leggen ze de basis voor deelname in de Junior B-klasse, waarin coureurs van tien tot dertien jaar op het scherpst van de snede rijden. De Open Minibike, de allersnelste klasse zonder restricties, is er voor de meest ervaren coureurs vanaf vijftien jaar.

Honda en Yamaha

In de Molenaar NSF100 Cup rijden jongens en meisjes van tien tot en met veertien jaar op gelijkwaardige Honda NSF100-machines. Voor coureurs vanaf veertien jaar is er de Kicxstart Yamaha R125 Cup: een succesvolle opstapklasse waarin rijders ervaring opdoen met een grote motorfiets. In de Open 125cc rijden coureurs vanaf dertien jaar op verschillende merken 125cc-motoren. In deze klasse mogen  verschillende aanpassingen worden gedaan aan het materiaal.

Tot slot is er de Puchshop Cup vol spectaculair snelle 50cc en 70cc-raceversies van de bekende Puch bromfiets.

Kom kijken!

Je begrijpt; het programma zit bomvol! Kom vooral kijken bij al dit talent op de Junior Track. Vriidag trainen ze vanaf 10.00 uur. De racedag begint zaterdag om 9.00 uur met de kwalificaties. De complete tijdschema’s vind je hier.

Adres:
TT Junior Track
De Haar 9
9405 TE Assen