Geslaagde eerste training Molenaar NSF100 Cup in Assen

Riccardo Bosgraaf (26) en Alec Willemen (51) in de nieuwe Molenaar NSF100 Cup-kleuren (foto: Mariska Grob / Motografie)

Bas Vis - 08 april, 2019 FOTO - Riccardo Bosgraaf (26) en Alec Willemen (51) in de nieuwe Molenaar NSF100 Cup-kleuren (foto: Mariska Grob / Motografie)

Op zondag 7 april trapten de coureurs van de Molenaar NSF100 Cup in Assen het nieuwe seizoen af. Op een zonovergoten TT Junior Track werden er maar liefst vier trainingssessies verreden, waarbij ook een race werd gesimuleerd.

Na 10 jaar in het zwart-wit te zijn uitgekomen toonde de Molenaar NSF100 Cup haar nieuwe kleuren tijdens de voorjaarstraining in Assen. Zowel de Honda NSF100 als de race-outfit van de coureurs zijn voorzien van een nieuw design waarbij het rood-wit-blauw eruit springt. De selectie van 2019 bestaat uit achttien coureurs, waarvan er maar liefst vijftien nieuwkomers zijn.

Goede voorbereiding

Tijdens de eerste voorjaarstraining werden nog geen transponders gebruikt en geen rondetijden geklokt. De nadruk lag op goed begeleid de eerste meters maken en gedegen opbouwen. De dag begon zoals altijd met een briefing en warming-up, waarna er dan eindelijk de eerste meters op de TT Junior Track konden worden gemaakt.

Veel van de nieuwkomers hebben al de nodige ervaring vanuit de minibikes en de gang zat er direct al goed in. Tijdens de laatste trainingssessie werd er een race gesimuleerd waarbij Loris Veneman liet zien dat hij in één jaar Molenaar NSF100 Cup veel geleerd heeft. De ervaren Dylan Czarkowski en Sem Bijman volgden, maar kregen meteen al bezoek van een aantal gretige Rookies. Op een enkele onschuldige schuiver na verliep de dag vlekkeloos.

Spannend seizoen

Ook dit jaar is Leon Bovee de vaste rijderscoach: “Ik verwacht dat in ieder geval hier op de TT Junior Track in Assen er geen maat staat op Veneman. Maar er zijn een aantal nieuwkomers die hun potentie al hebben laten zien, zoals bijvoorbeeld Thije Ligtermoed. Bij een grote groep nieuwkomers hoeft maar net het kwartje te vallen en dan kunnen ook zij wel eens voor verrassingen zorgen!”

Het belooft wederom een spannend seizoen te worden. Op Goede Vrijdag 19 april volgt nog een tweede trainingsdag. Daarna verschijnen de coureurs optimaal voorbereid aan de start van hun eerste wedstrijddag van het NK Junior Moto Racing op zaterdag 20 april.

Kalender NK Junior Moto Racing 2019

19 april: Assen, TT Junior Track (training)
20 april: Assen, TT Junior Track
11 mei: Berghem, Circuitpark Berghem
10 juni: Staphorst, De Tippe
22 juni: Assen, TT Junior Track
13/14 juli: Assen, TT Junior Track
24 augustus: Veldhoven, De Lansard
7 september: Berghem, Circuitpark Berghem
5 oktober: Assen, TT Junior Track