Europese Commissie erkent EU rijvaardigheidslabel


Marc Te Witt - 11 april, 2019

Afgelopen week heeft de Europese Commissie voor Transport het ‘European Motorcycle Training Quality Label’ (EMTQL) erkend en goedgekeurd. “Dit is goed nieuws en een bevestiging dat het label staat voor de kwaliteit die wij met onze rijopleidingen aanbieden, aldus Arjan Everink, hoofd Opleidingen en Verkeer.

Arjan geeft daarnaast aan dat: “Het daarom extra belangrijk is dat op Europees niveau dit label erkend wordt door de hoogste instantie op het gebied van Transport. Het geeft ons nog meer motivatie om met alle instanties de opleidingen en trainingen elk jaar nog beter te maken”.

Het label staat voor een kwaliteitscertificering van extra rijopleidingen die motorrijders kunnen volgen na het behalen van hun rijbewijs. Het is een initiatief van de Europese associatie van motorfietsfabrikanten (ACEM), de Duitse verkeersveiligheidsraad (DVR) en de internationale motor federatie (FIM). In dit artikel lees je meer daarover.

In Europa zijn 28 organisaties (in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Nederland) die rijopleidingen aanbieden en met dit label zijn gecertificeerd. De KNMV training Risico Herkennen is één van de trainingen die voldoet aan alle kwaliteitseisen om motorrijders te helpen in het verbeteren van je motorrijvaardigheid.

Als KNMV zijn we ervan overtuigd dat het label een positieve werking heeft op de veiligheid van motorrijders door heel Europa.

Meer informatie over een KNMV training of een VRO, neem dan contact op met Arjan via: opleidingen@knmv.nl of 026-3528510.