Checkbox 6: Bo Bendsneyder over zijn jeugd en carrière

foto: Bo Bendsneyder

Bas Vis - 05 april, 2019 FOTO - Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder houdt de Nederlandse eer hoog in de Moto2. De Red Bull Rookies Cup-kampioen van 2015 rijdt dit seizoen voor RW Racing GP uit Dwingeloo. De eerste punten zitten in de pocket. Op naar meer! In deze aflevering van Checkbox neemt Bo je mee terug naar zijn basisschool in Rotterdam én vertelt hij je alles over zijn eerste meters op de motor…

Bendsneyder ging van zijn vierde tot en met zijn twaalfde naar de Van Brienenoordschool in Oud-IJsselmonde. “Hier heb ik mijn jeugd doorgebracht. In de klas zat ik altijd een beetje vooraan. Hier haalden we onze eerste kattenkwaad uit. Mijn beste vrienden van nu heb ik ook in deze tijd leren kennen. Zij wonen hier nog veelal in de buurt.”

Als klein ventje krijgt de Rotterdammer zijn eerste motor. Geen racer, maar een kleine chopper. “Ik reed daar eigenlijk zo op weg”, kijkt Bendsneyder terug. “Daarna kreeg ik een Chinese minibike. Die hadden we gekregen bij een telefoonabonnement. Daarmee zijn we gaan rijden op kartcircuits.” De jonge coureur blijkt talent te hebben. Iedere race strijdt hij om het podium, ondanks dat zijn materiaal minder goed is dan dat van de concurrentie. “Toen zeiden mensen al dat we misschien een betere pocketbike moesten kopen. Vervolgens rol je er steeds verder in.”

Naast motorracen doet de Rotterdammer ook nog aan zwemmen en voetbal. “Maar voetbal moest ik vanwege het racen steeds vaker afzeggen en daarom ben ik daarmee op den duur gestopt. En later ook met zwemmen.”

Hechte familie

Bo Bendsneyder komt uit een hecht gezin. “Ik heb een gelukkige jeugd gehad. Ik ging veel met vrienden om, voetbalde veel met hen. Maar ook alles in mijn familie klopte. Ik heb Indisch bloed en dat merk je. In de weekenden kwamen we altijd met mijn ouders, ooms en tantes bij mijn oma bij elkaar. Dan maakte ze altijd rijst en bami klaar.”

Die hechte familieband zie je nog altijd terugkomen. Zo gaat vader Steven Bendsneyder mee naar elke GP van zijn zoon. Hij is als een soort vriend voor hem, waar hij alles mee kan bespreken. Behalve op het racetechnische vlak, daarvoor werkt hij samen met rijderscoach Alex de Angelis.

Alex de Angelis

“Alex de Angelis houdt zich bezig met onderdelen in het racen die ik kan verbeteren. Hij zegt mij dingen waar ik normaal niet bij stilsta. Daarnaast kijkt hij naar wat andere coureurs doen en ik nog niet. Daar proberen we winstpunten uit te halen.”

 

Volg Bo op Instagram enFacebook!

Eerdere afleveringen:
Checkbox 5: Zonder vrijwilligers geen motorsport

Checkbox 4: Vrijwilligers MAC SEV Lochem zorgen voor topevenement
Checkbox 3: Jeffrey Herlings over trainen, twijfels en lekker eten
Checkbox 2: Lotte van Drunen over motocross, ambities en meer
Checkbox 1: Glenn Coldenhoff over nieuw team en crash