Van der Mark 3 en 2 in WorldSBK, Deroue wint SSP300 Portugal


Martijn Spliethof - 14 september, 2018 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

Het WorldSBK seizoen ging na de zomerpauze verder op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão in Portugal. Michael van der Mark reed twee sterke races, waarin hij als derde en tweede werd afgevlagd.

Ook de WorldSSP en WorldSSP300 kwamen in Portugal aan de start. Scott Deroue schreef de WorldSSP300 wedstrijd op zijn naam.

Wedstrijd

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft de eerste race overtuigend gewonnen. De Kawasaki coureur nam meteen in de eerste ronde de leiding in handen en gaf de concurrentie geen schijn van kans. Achter de Noord-Ier waren het Marco Melandri en Michael van der Mark op de tweede en derde plaats.

WorldSBK Race 2:
Ook de tweede race is gewonnen door Jonathan Rea. Michael van der Mark reed opnieuw een sterke wedstrijd en finishte als tweede. Marco Melandri eindigde op de derde positie.

WorldSSP:
Federico Caricasulo heeft de race gewonnen voor Kyle Smith en Raffaele de Rosa. In een bizarre laatste ronde kreeg de op dat moment leidende Lucas Mahias te maken met een lekke band maar de race werd door een rode vlag vroegtijdig beëindigd, waardoor hij besloot alsnog terug te keren naar de pits, waar hij uiteindelijk de overwinning toch niet op zijn naam geschreven kreeg. Jaimie van Sikkelerus finishte als veertiende, Rob Hartog kwam ten val en werd daardoor gediskwalificeerd, Wayne Tessels finishte niet.

WorldSSP300:
Scott Deroue heeft op overtuigende wijze de race gewonnen op Portimão en houdt zo nog een mogelijkheid op de titel. De Nederlander wist uit het gedrang van de achtervolgende groep te blijven en zodoende te winnen voor Mika Perez, Manuel González en teamgenoot Robert Schotman. Steeman kwam als 16e over de streep, Khan als 21e, Koopman als 33e en Vos als 34e. Van Straalen haalde de finish niet.

Kwalificaties

WorldSBK:
Eugene Laverty heeft zaterdagochtend in de tweede Superpole sessie de pole position behaald. Achter de Aprilia coureur waren het Jonathan Rea en Marco Melandri met de tweede en derde rondetijd. Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als vijfde.

WorldSSP:
Lucas Mahias heeft in de tweede Superpole sessie de pole gepakt, voor Federico Caricasulo en Sandro Cortese. Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als zestiende, Wayne Tessels als achttiende en Rob Hartog als negentiende.

WorldSSP300:
Tom Edwards heeft de pole position behaald in de tweede kwalificatiesessie, voor Dani Valle en Manuel González. Scott Deroue kwalificeerde zich als vierde, Robert Schotman als zesde, Victor Steeman als zeventiende, Walid Khan als achttiende, Glenn van Straalen als negentiende, Dennis Koopman als 36e en Ryan Vos als 40e.