Van der Mark 7 en 3 in WorldSBK Frankrijk, Hartog ESS kampioen


Martijn Spliethof - 28 september, 2018 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De elfde ronde voor het WK Superbike was op Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk. Michael van der Mark eindigde in WorldSBK Race 1 als zevende. In de tweede race kwam Van der Mark als derde over de finish.

Ook de WorldSSP en WorldSSP300 klassen kwamen in Magny-Cours aan de start. Scott Deroue vertrok in de WorldSSP300 vanaf de pole. Hij moest helaas door een technisch probleem de wedstrijd verlaten. Rob Hartog finishte op de zeventiende plaats in de WorldSSP race en haalde daarmee de Europese Supersport titel binnen.

Race

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft de eerste race van het weekend gedomineerd en wist zonder enige problemen te winnen voor Tom Sykes en Xavi Fóres. Rea heeft hiermee zijn vierde wereldtitel op rij behaald. Michael van der Mark kwam als zevende over de finish.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft ook de tweede race gewonnen. De nu viervoudig wereldkampioen was wederom veruit het snelst en won voor Chaz Davies en de sterk rijdende Michael van der Mark.

WorldSSP:
Jules Cluzel heeft op indrukwekkende wijze de race gewonnen voor zijn thuispubliek. De Fransman was na een felle strijd in de slotfase het sterkst voor Sandro Cortese en landgenoot Lucas Mahias. Rob Hartog kwam als zeventiende over de lijn en behaalde daarmee de European Supersport titel. Wayne Tessels eindigde als negentiende, Kevin van Leuven als 22e. Jaimie van Sikkelerus haalde de finish niet.

WorldSSP300:
Dani Valle heeft de spectaculair en chaotisch verlopen race gewonnen. In de slotronde was de Spanjaard het sterkst voor Mika Perez en Manuel González. Scott Deroue viel uit door technische problemen (gebroken schakelas) en zag daarmee zijn kansen op de titel in rook opgaan. Ana Carrasco deed genoeg door als dertiende te finishen en daarmee (als eerste vrouwelijke coureur ooit) de wereldtitel in de wacht te slepen. Walid Khan eindigde als elfde, Dennis Koopman als 27e, Ryan Vos als 29e. Robert Schotman wist niet te finishen vanwege een beschadigd geraakte en afgebroken uitlaat.

Kwalificaties

WorldSBK:
Tom Sykes heeft in de tweede Superpole sessie de pole gepakt. De Kawasaki coureur wist op verrassende wijze in de slotfase de snelste rondetijd te rijden voor teamgenoot Jonathan Rea en Lorenzo Savadori. Michael van der Mark kwam niet verder dan de tiende tijd.

WorldSSP:
Federico Caricasulo heeft in de tweede Superpole sessie de pole position behaald, voor de Franse thuisfavorieten Lucas Mahias en Jules Cluzel. Rob Hartog kwalificeerde zich als veertiende, Wayne Tessels als achttiende, Kevin van Leuven als twintigste en Jaimie van Sikkelerus als dertigste.

WorldSSP300:
Scott Deroue heeft de pole position gepakt voor Robert Schotman en de in Nederlandse dienst rijdende Tom Edwards. Walid Khan kwalificeerde zich als twaalfde, Glenn van Straalen als zestiende, Victor Steeman als 22e, Dennis Koopman als 35e en Ryan Vos als 38e.