Quads en zijspannen Nederland kansrijk bij Motocross of European Nations


Bas Vis - 21 september, 2018

Niets zo onvoorspelbaar als sport, maar grote kans dat het weer een mooi crossweekend wordt voor Nederland. Bij de Motocross of European Nations in het Deense Slagelse is Nederland torenhoog favoriet bij de zijspannen. En ook bij de quads strijden we voor het podium.

Voor Nederland komen bij de zijspannen deze combinaties in actie:
# 1 – Etienne Bax & Kaspars Stupilis (LAT)
# 2 – Daniel Willemsen & Robbie Bax
# 3 – Koen Hermans & Nicolas Musset (FRA)

Dit jaar lijken vooral de Belgen het ons moeilijk te kunnen maken. Met regerend wereldkampioen Marvin Vanluchene (met als oranje tintje Ben van den Bogaart als passagier) in de gelederen, hebben de Belgen een team om in de gaten te houden.

Vorig jaar, in het Italiaanse Cingoli, eindigde België nog als derde. Frankrijk werd tweede, achter winnaar Nederland. Grote kans dat dit in Slagelse weer lukt.

Quads
Bij de quads zijn de Verenigde Staten op voorhand groot favoriet. Door een aanpassing binnen het reglement mochten de Amerikanen vorig jaar voor het eerst meedoen: ze wonnen meteen. Het is een team vol professionals, dus een grote verrassing was dat niet. Nederland eindigde toen heel knap als vierde. In Slagelse is het podium mogelijk, maar dan moet wel worden afgerekend met toplanden als Frankrijk, Ierland en (debutant) Canada.

Team NL bij de quads:
# 10 – Ricardo Phoelich
# 11 – Joe Maessen
# 12 – Mike van Grinsven

Zaterdag 22 september zijn de kwalificaties. Zondag de 23e moet het echt gebeuren.

Live timing