Nederland op podium in WMX of European Nations


Marc Te Witt - 04 september, 2018 FOTO - MXGP

In het Poolse Gdansk was de Motocross of European Nations.

De deelname van het heren landenteam is door blessures en ontbreken van materiaal teruggetrokken. Helaas zijn diverse rijders geblesseerd of niet fit genoeg, waardoor de plaats voor de MX2 rijder niet kan worden ingevuld. Daarnaast kunnen de WK jeugd gangers van de 85cc, Kay de Wolf en Kay Karssemakers, nog niet beschikken over hun wedstrijdmateriaal. Er is daardoor geen reële kans op een top 8 klassering, wat een criterium is voor deelname.

De dames Nancy van de Ven en Shana van der Vlist hielden de Nederlandse eer hoog tijdens de Women Motocross of European Nations, zij eindigden als derde in het landenklassement.

Kwalificatie

De kwalificatierace is gewonnen door Kiara Fontanesi uit Italië, voor Nancy van de Ven en Sara Andersen (Denemarken). Shana van der Vlist eindigde als zesde.

Manche 1

Kiara Fontanesi uit Italië won de eerste manche, voor Nancy van de Ven en Sara Andersen (Denemarken). Shana van der Vlist eindigde op de zesde plaats.

Manche 2

In de tweede manche is Shana van der Vlist op de derde plaats geëindigd. Nancy van de Ven reed aan het achterwiel van Kiara Fontanesi op de tweede plaats, maar verdween in de slotfase door mechanische pech uit de wedstrijd. Fontanesi won de manche en pakte met Italië de landentitel.

In het landenklassement is Nederland achter Italië en Denemarken op de derde plaats geëindigd (van acht deelnemende landen).