Van der Mark 8 en 9 in WorldSBK Argentinië


Martijn Spliethof - 14 oktober, 2018 FOTO - Michael van der Mark (website)

Op het Circuito San Juan Villicum was de Argentijnse ronde voor het WK Superbike. Michael van der Mark kwalificeerde zich als elfde. In de races eindigde de Nederlander op de achtste en negende plaats.

Races

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft de eerste race gewonnen. De Kawasaki coureur was vanaf de start het sterkst en domineerde de race, voor Marco Melandri en Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark finishte als achtste.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft de tweede race opnieuw gedomineerd en daarmee zijn tiende zege op rij behaald, voor Xavi Fóres en Marco Melandri. Michael van der Mark eindigde als negende.

WorldSSP:
Jules Cluzel heeft de race gewonnen na een strijd tot aan de finishlijn. De Fransman reed de hele race aan de leiding en werd constant onder druk gezet maar was toch het sterkst voor Sandro Cortese en Lucas Mahias. Jaimie van Sikkelerus finishte als 18e, Glenn van Straalen wist de race niet uit te rijden als gevolg van een crash.

Kwalificaties

WorldSBK:
Marco Melandri heeft in de tweede Superpole sessie de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position behaald. Achter de Italiaan waren het Jonathan Rea en Eugene Laverty op de tweede en derde plaats. Michael van der Mark kwalificeerde zich als elfde.

WorldSSP:
Lucas Mahias heeft in de tweede Superpole sessie de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position gepakt, voor teamgenoot Federico Caricasulo en kampioenschapsleider Sandro Cortese. Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als achttiende, Glenn van Straalen had als gevolg van een crash geen complete ronde gereden en start daardoor vanaf de laatste plaats.