Van der Mark derde in eindstand WorldSBK


Martijn Spliethof - 27 oktober, 2018 FOTO - Michael van der Mark (website)

De laatste wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Superbike was op het Losail International Circuit in Qatar. Michael van der Mark crashte tijdens de vrije training, maar kon toch van start gaan in de kwalificatie en de eerste race, waarin hij als zevende werd afgevlagd. Door extreme weersomstandigheden werd de tweede race afgelast.

Michael van der Mark eindigde als derde in de eindstand voor het Wereldkampioenschap Superbike, de beste prestatie van een Nederlander ooit.

Race

WorldSBK:
Jonathan Rea heeft de eerste WorldSBK race van het weekend gewonnen en daarmee zijn elfde zege op rij behaald. De Kawasaki coureur nam vanaf de start de koppositie meteen in handen en was niet meer te stoppen. Teamgenoot Tom Sykes finishte als tweede, Lowes als derde en Nederlander Michael van der Mark kwam als zevende over de streep.

WorldSSP:
Jaimie van Sikkelerus heeft zijn seizoen op een zeer goede manier afgesloten. Tijdens de laatste World Supersport van het seizoen scoorde de coureur uit Akersloot een dertiende plaats. Dit betekende drie WK-punten voor Van Sikkelerus en tevens zijn beste seizoensresultaat. Glenn van Straalen reed een sterke race waarbij hij zich na een matige start wist op te werken naar een veertiende plaats. De 18-jarige coureur was op jacht naar meer, toen hij vier ronden voor de finish ten val kwam over één van de natte plekken.

Kwalificatie

Tom Sykes heeft in de tweede Superpole sessie de pole position behaald, zijn laatste op Kawasaki. De Brit was in zijn laatste ronde het snelst voor teamgenoot Jonathan Rea en Alex Lowes, Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als achtste.