Bericht uit Brussel: KNMV op werkbezoek


KNMV - 23 oktober, 2018 FOTO - V.l.n.r. Marlene ten Ham (DR2 Consultants), KNMV-directeur Patrice Assendelft en Europarlementariër Caroline Nagtegaal.

Dinsdag 16 oktober bezocht KNMV-directeur Patrice Assendelft Brussel. Insteek van het werkbezoek was om partners bij te praten over recente ontwikkelingen rondom verkeersveiligheid en potentiële samenwerking in de toekomst.

Op het programma stond onder andere een afspraak met Europarlementariër Caroline Nagtegaal (VVD), Antonio Perlot (European Association of Motorcycle Manufacturers) en Alisa Tiganj, verantwoordelijk voor verkeersveiligheid binnen het kabinet van Eurocommissaris voor Transport, Violeta Bulc.

Motorrijders centraal

Verkeersveiligheid staat momenteel hoog op de agenda in Brussel. De ambitie van de Europese Commissie is helder: nul verkeersslachtoffers in 2050. In het recent gepubliceerde Derde Mobiliteitspakket staan verschillende wetgevende voorstellen om dit te bereiken: van aanvullende veiligheidsmaatregelen in nieuwe voertuigen tot het verbeteren van het wegnetwerk. Nu het Europees Parlement en de Raad van de EU zich hierover buigen is dit een ideaal moment om de boodschap over te brengen dat motorrijders centraal moeten staan in deze discussies.

Aanloop naar de Europese verkiezingen

Volgend jaar mei zijn er Europese verkiezingen. Dit betekent een nieuw Europees Parlement, maar ook een nieuwe top binnen de Europese Commissie. Vanzelfsprekend komen hier ook nieuwe prioriteiten uit voort voor de komende jaren. KNMV positioneert zich als een constructieve partner in dit debat, zeker wanneer het aankomt op verkeersveiligheid. In samenwerking met onze partners in Brussel nemen wij je mee in dit proces en het belang van de motorrijder. Hierover snel meer!

Patrice Assendelft heeft met enthousiasme de meerwaarde van de KNMV in dit debat toegelicht. De aanvullende motortrainingen van de KNMV zijn een belangrijke spil in het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. Men was zeer geïnteresseerd in de inzet van KNMV. Het eerste resultaat is in ieder geval al binnen: in december spreken we met de zojuist aangewezen Europese coördinator voor wegveiligheid. Graag hoort hij hoe KNMV kan bijdragen aan de verkeersveiligheid in Europa. We houden je op de hoogte!

Patrice Assendelft (r) met Michael Bleekemolen
Patrice Assendelft (r) met Michael Bleekemolen
KNMV-directeur Patrice Assendelft en minister Cora van Nieuwenhuizen
KNMV-directeur Patrice Assendelft en minister Cora van Nieuwenhuizen