Kjell Verbruggen naar KNMV-topsportprogramma Papendal


Bas Vis - 14 november, 2018 FOTO - Jan Wilms, Raivo Dankers, Kjell Verbruggen, Raf Meuwissen, trainer Barry Forschelen en directeur Patrice Assendelft

Nieuw talent op Sportcentrum Papendal! Motocrosser Kjell Verbruggen (15) stroomt in, in het topsportproject van de KNMV.

In het CTO-programma (Centrum voor Topsport en Onderwijs) voegt Kjell zich bij Raf Meuwissen en Raivo Dankers op Sportcentrum Papendal. De jongens worden intensief begeleid op weg naar een carrière in de topsport. Dat betekent niet alleen hard trainen, maar ook veel aandacht voor mentaliteit, voeding en onderwijs. Zo werken ze zowel aan sportieve ambities,  als aan een sterke maatschappelijk basis.

Terwijl Kjell erbij komt, nemen we afscheid van Rick Elzinga en Brian van der Klij. Rick kan via het Yamaha Blu Cru-programma terecht bij SDM Corse in Italië. De combinatie met het CTO-project in Papendal blijkt hierdoor onmogelijk.

Dutch Masters en EMX
Kjell start in 2019 op een 125cc in de Dutch Masters of Motocross en de EMX. Raivo en Raf rijden in dezelfde competities bij de 250cc. Raf doet ook nog aan het Italiaans kampioenschap mee. Hij rijdt immers voor het Italiaanse Team Maddii Racing Husqvarna.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. De mannen kregen al een praktijktraining van MXGP-wereldkampioen Jeffrey Herlings. Hij nam met hen op Papendal ook zijn zware fysieke trainingsprogramma door. De eerste KNMV winterstages zijn in januari op Red Sand MX Park in de buurt van Valencia, Spanje.