WorldSBK Italië


Martijn Spliethof - 12 mei, 2018

De Pata Italian Round van het WK Superbike was op het circuit van Imola. Michael van der Mark eindigde in de eerste race op de zesde plaats. In de tweede race kwam de Nederlander door een valpartij niet aan de finish.

Kwalificatie

WorldSBK:
Jonathan Rea heeft zaterdagochtend de pole voor zich opgeeist. De Kawasaki coureur was tijdens de Superpole kwalificatie het snelst voor teamgenoot Tom Sykes en Chaz Davies. Nederlander Michael van der Mark kende een moeilijke kwalificatie en wist zich slechts als twaalfde te kwalificeren voor de later op de dag te verrijden eerste wedstrijd.

WordSSP:
Lucas Mahias heeft op zaterdagmiddag in wisselvallige omstandigheden de pole gepakt, voor Jules Cluzel en Kenan Sofuoglu. De Fransman maakte in de openingsfase van Superpole 2 optimaal gebruik van een nog droge baan waarna het begon te regenen. Rob Hartog kwalificeerde zich knap als vijfde, Wayne Tessels en Jaimie van Sikkelerus zullen zondag de race als 25e en 30e starten.

WorldSSP300:
Op zaterdagmiddag heeft Ana Carrasco haar eerste pole position behaald. De Spaanse coureur was met een seconde verschil het snelst voor Nederlanders Scott Deroue en Robert Schotman. De overige Nederlanders kwalificeerden zich met Van Straalen als 14e, Meuffels als 16e, Khan als 20e, Koopman als 26e, Vos als 33e en Overbeeke als 36e.

Race

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft de eerste race op dominante wijze gewonnen. De Kawasaki coureur pakte vanaf pole meteen de leiding en liet gedurende de race niemand meer in de buurt komen. Sykes en Melandri stonden met een tweede en derde plaats naast hem op het podium, Michael van der Mark finishte als zesde.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft ook de tweede race op zijn naam geschreven. Achter de Kawasaki coureur passeerden Chaz Davies en Tom Sykes als tweede en derde de finish. Michael van der Mark kwam tijdens de race ten val na een aanvaring met Marco Melandri.

WorldSSP:
De race is gewonnen door Jules Cluzel. In een hevige strijd tussen vier coureurs bleek de Fransman het sterkst voor Federico Caricasulo en Raffaele de Rosa. Rob Hartog kwam als elfde over de finish en is daarmee winnaar in de European Supersport klasse.

WorldSSP300:
Ana Carrasco heeft de race op haar naam geschreven. De Spaanse jongedame was oppermachtig in een wedstrijd die gekenmerkt werd door een groot aantal valpartijen. Glenn van Straalen werd op de negende plaats de best geklasseerde Nederlander. Schotman, Meuffels en Deroue kwamen ten val en haalden de finish niet. Dennis Koopman greep met de veertiende plaats zijn eerste twee WK punten terwijl Ryan Vos en Joep Overbeeke in deze wedstrijd als 21e en 22e de finishvlag passeerden.