Van der Mark wint WorldSBK Engeland


Martijn Spliethof - 26 mei, 2018 FOTO - Michael van der Mark (website)

De Engelse WorldSBK wedstrijd is op het circuit van Donington Park. Michael van der Mark behaalde (als eerste Nederlander ooit) zijn eerste WorldSBK overwinning in Race 1. Voor Yamaha was dit de eerste overwinning sinds 2011. En ook de tweede race wist Van der Mark op zijn naam te schrijven, een historische dubbelzege voor de Nederlandse coureur!

Race

WorldSBK Race 1:
Michael van der Mark heeft op zaterdagmiddag de eerste race gewonnen. De Nederlander wist in een hevige strijd de Kawasaki’s van Jonathan Rea en Tom Sykes achter zich te houden en zodoende als eerste Nederlander ooit de overwinning in de WorldSuperbike klasse te behalen.

WorldSBK Race 2:
Michael van der Mark wist ook de tweede race op prachtige wijze te winnen door in een spannend duel af te rekenen met wereldkampioen Jonathan Rea, die uiteindelijk als derde over de finish kwam, achter Toprak Razgatrioglu. Voor de Turk was dit de eerste podiumfinish in de WorldSBK.

WorldSSP:
Sandro Cortese heeft de race gewonnen. De Duitser bleek het sterkst voor Jules Cluzel en Raffaele de Rosa en neemt hiermee ook de leiding in het kampioenschap over. Wayne Tessels was de enige Nederlandse finisher op de twintigste plaats, Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus kwamen ten val.

Kwalificatie

WorldSBK:
Het was thuisrijder Tom Sykes die zaterdagochtend op Donington Park in Superpole 2 de snelste rondetijd wist te rijden en daarmee pole position te pakken voorafgaand aan race 1 later op de dag. Teamgenoot Jonathan Rea noteerde de tweede tijd met Loris Baz op de derde positie. Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als zesde.

WorldSSP:
Jules Cluzel heeft de pole position behaald voor mede Yamaha coureurs Lucas Mahias en Sandro Cortese. Nederlanders Rob Hartog, Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels kwalificeerden zich als zeventiende, achttiende en vierentwintigste.

WorldSSP300:
Ana Carrasco greep zaterdagochtend haar tweede opeenvolgende WorldSSP300 pole. Achter de Spaanse coureur waren het Nederlander Koen Meuffels en Mika Perez. Ook kwamen Nederlanders Walid Khan (7), Scott Deroue (10), Glenn van Straalen (17), Dennis Koopman (25), Joep Overbeeke (29) en Ryan Vos (32) in actie.