Nieuwsflits: Lingewaard trekt hoger beroep in


KNMV - 15 mei, 2018 FOTO - Raymond de Haan

Dijken blijven open; hoger beroep ingetrokken

Goed nieuws: de dijken in de gemeente Lingewaard blijven open, ook voor motorrijders. Het college van B&W van Lingewaard heeft vandaag besloten het aangekondigde pro forma hoger beroep inzake de motorverboden op de dijkwegen in te trekken. De nieuwe gemeenteraad heeft vorige week aan het college kenbaar gemaakt dat een hoger beroep niet nodig is. De intrekkingsbrief gaat vandaag of morgen richting de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De gemeente meldde die positieve nieuws vanmiddag aan KNMV en MAG. Beide belangengroepen voor motorrijders waren samen al langere tijd in constructief overleg met de gemeente. De rechter verbood eerder dit jaar de discriminerende dijkafsluiting voor uitsluitend motorrijders. Door het intrekken van het hoger beroep lijkt aan de jarenlange touwtrekkerij nu eindelijk ten einde gekomen.

De KNMV roept alle motorrijders die willen genieten van de prachtige dijkwegen in Lingewaard en andere gemeenten op om zich (ook daar) te houden aan de geldende snelheids-, geluids- en gedragsregels. Dan blijft het voor iedereen prettig. Veel plezier en rij voorzichtig!