KNMV helpt clubs met AVG


KNMV - 09 mei, 2018

14 mei workshop; 15 mei info-avond hummelo

Vanaf 25 mei aanstaande geldt in heel Europa de nieuwe privacywet (AVG). Dan moeten alle bedrijven, organisaties en ook (sport-)verenigingen voldoen aan de nieuwe regels. De KNMV helpt aangesloten verenigingen met o.a. informatie-avonden in het land. 

De eerste informatie-avond was afgelopen maandag bij TCD Hummelo. Voorzitter Johan Hartemink van TCD Hummelo stelde zijn clubhuis open voor verenigingen uit de regio. TCD Hummelo is al ver gevorderd met de voorbereidingen op de nieuwe wet, dus kon Hartemink zijn kennis en ervaringen delen met bestuursleden van andere verenigingen. Enthousiast werden documenten en praktische tips gedeeld over hoe je op tijd aan de nieuwe wet voldoet. De twaalf bezoekende clubs in Hummelo waren enthousiast over de meeting en zeiden veel te hebben geleerd.

Op dinsdag 15 mei a.s. is er bij TCD Hummelo nog zo’n informatie-avond. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden door een mail te sturen naar: avg@knmv.nl.

Stappenplan en workshop

Naast de info-avonden biedt de KNMV de clubs gratis een handig stappenplan aan. Voor wie dat wil, is er bovendien aanstaande maandag 14 mei op het kantoor in Arnhem een workshop. Daar kun je dit stappenplan grondig doornemen en al je vragen stellen aan twee juristen van de stichting AVG. Na zo’n sessie is ook jouw vereniging zo goed als ‘AVG-proof’. Aanmelden voor deze workshop kan per mail naar avg@knmv.nl. Deelname kost 100 euro per deelnemer.

Voor meer informatie over de AVG kijk je op www.knmv.nl/avg-privacy-wetgeving/