Goed gevoel levert Streuer geen punten op


KNMV - 09 mei, 2018 FOTO - 2018 FIM Sidecar World Championship - Le Mans (FRA) © FIM/Mark Walters

De nieuwe WK-campagne begon voor zijspan-coureur Bennie Streuer niet helemaal zoals hij gehoopt had. De zoon van zijspanlegende Egbert Streuer zette namelijk een DNF achter zijn naam door een crash. Samen met de Franse passagier Kevin Rousseau begon hij de race uitstekend, want de combi haakte aan bij zevenvoudig wereldkampioen Tim Reeves en Mark Wilkes. De Nederlander hield lang stand, maar kon niet voorkomen dat de broers Ben en Thomas Birchall nog voorbij kwamen. Liggend op de derde plek leek een podiumplaats in de maak, maar een exploderende achterband deed de race van Streuer/Rousseau op een pijnlijke manier eindigen. Ondersteboven schoof het duo meterslang over het asfalt, maar gelukkig hielden ze er geen serieuze blessures aan over.

Duidelijk verschil

Ondanks de crash keek de wereldkampioen van 2015 positief terug op het openingsweekend van het WK Zijspan Wegrace. Streuer: ‘Ik ben enorm tevreden over onze prestaties, want we konden Reeves en Birchall goed volgen. Daarnaast loopt de nieuwe Kawasaki perfect, ik merk duidelijk een verschil met vorig jaar. Dit geeft ons vertrouwen voor de aankomende races.’
En die eerstvolgende ontmoeting met de andere WK-toppers is komend weekend, als de zijspancombinaties de strijd voortzetten op de Slovakia Ring. Om alvast in de stemming te komen, hebben we hier een snelle clip van de eerste race. Wil je een langere samenvatting? Dat kan ook, volg dan deze link.