Dutch Masters Of Motocross Mill 6 mei


Marc Te Witt - 02 mei, 2018

MILL KLAAR VOOR ZINDERENDE DERDE RONDE DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS OP 6 MEI

Zondag 6 mei is het smullen voor de ware motocrossliefhebber. Dan komen de beste motocrossers ter wereld naar Circuitpark De Kuilen in Mill voor de derde ronde van de Dutch Masters of Motocross (DMoMX). Een clash tussen nationale toprijders uit het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) en de wereldtoppers uit de MXGP. Onder hen natuurlijk onze eigen Jeffrey Herlings, leider in het tussenklassement 500cc van zowel DMoMX als MXGP, en Glenn Coldenhoff, respectievelijk 7e en 6e op die ranglijsten.

Uiteraard zijn zondag alle ogen op Herlings gericht, maar daarnaast is nog veel meer te genieten. Met ruim 250 coureurs aan de start, verdeeld over vier klassen, bieden de Masters in Mill volop vuurwerk en spannende races. Het dagprogramma begint om 08.30 uur met de trainingen van de 85cc, gevolgd door 125, 250 en 500 cc.

MEET & GREET MET MXGP-WERELDTOPPERS

De manches starten vanaf 11.30 uur. ’s Middags, aan het einde van de tweede manche van de 85cc, is er rond 15.00 uur een Meet & Greet in het rennerskwartier met zes wereldtoppers uit het MXGP-wereldkampioenschap. Hier ontvangen fans een poster met handtekening uit de handen van hun 500cc-helden: Jeffrey Herlings (NL), Glenn Coldenhoff (NL), Romain Febvre (F), Max Anstie (GB), Shaun Simpson (GB) en Jeremy Seewer (CH).

DE JACHT OP HERLINGS

De fans kunnen zich zondag verheugen op races op het scherpst van de snede. Jeffrey Herlings gaat weliswaar comfortabel aan de leiding in de 500cc, maar met de hete adem van zijn twee Franse achtervolgers Gautier Paulin en Romain Febvre in de nek, kan hij zich geen fouten veroorloven. Ook de verschillen achter beide Fransen zijn niet onoverbrugbaar, met name voor de aanstormende Britten Shaun Simpson en Max Anstie. De 500cc-coureurs zullen tot op de limiet moeten gaan om hun klassering te verdedigen of te verbeteren.

ONGEKEND SPANNEND

In de andere klassen is de strijd zo mogelijk nog spannender. De Belg Jago Geerts leidt de dans in de 250cc, op slechts 8 punten gevolgd door de Australiër Jed Beaton. Die heeft op zijn beurt slechts 5 punten voorsprong op onze Calvin Vlaanderen. Ook achter zijn derde plaats is het dringen geblazen en dus is de titelstrijd ook in deze klasse voorlopig nog niet beslist. Nog kleiner zijn de verschillen in de 125cc. De Zweed Filip Olsson voert het klassement aan met 72 punten, slechts 2 meer dan de nummers 2 en 3, onze Raf Meeuwissen en de Fin Emil Weckman, die precies evenveel punten hebben. Ook in deze felbevochten klasse is in Mill nog van alles mogelijk!

JONGE HONDEN

De top 3 in de 85cc is vooralsnog een Nederlands onderonsje. Kay de Wolf voert deze jonge honden aan met 20 punten voorsprong op Scot Smulders en 22 op Kay Karssemakers. Ook deze coureurs moeten op hun tellen passen, want de concurrentie in deze opstapklasse is moordend. Met een vol programma en een ijzersterk deelnemersveld heeft de Dutch Masters of Motocross in Mill alles in zich voor onvergetelijk motorcross-spektakel. Wees er dus bij op zondag 6 mei!

Circuitpark De Kuilen
Fazantweg 15
5453 JM Langenboom
www.mscmill.nl
www.dutchmastersofmotocross.com

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s op het circuitpark.

18 jaar en ouder: € 20,00
12 t/m 17 jaar: € 10,00
Tot 12 jaar: toegang gratis

Het tijdschema voor de wedstrijden in Mill vind je hier.

Klik voor de volledige deelnemerslijsten op de links hieronder:
Deelnemerslijst DMoMX 500cc
Deelnemerslijst DMoMX 250cc
Deelnemerslijst DMoMX 125cc
Deelnemerslijst DMoMX 85cc

De tussenstanden in de Dutch Masters of Motocross na de eerste twee ronden in Markelo en Oldebroek zijn:
2018 tussenstand 500cc
2018 tussenstand 250cc
2018 tussenstand 125cc
2018 tussenstand 85cc