WorldSBK Thailand


Martijn Spliethof - 24 maart, 2018

De eerste wedstrijd voor het WK Superbike was de Motul Thai Round op het Chang International Circuit. Michael van der Mark eindigde als zevende in de eerste race en pakte zijn eerste podiumplaats van het jaar (P2!) in de tweede race.

Voor het WK Supersport was in Thailand de tweede race van het seizoen.

Races

WorldSBK Race 1:
Het was Jonathan Rea die op zaterdag de eerste race wist te winnen. De Kawasaki coureur had een ruime voorsprong op Xavi Fóres en Chaz Davies. Michael van der Mark finishte op de zevende plaats.

WorldSBK Race 2:
Op zondag heeft Chaz Davies de tweede race gewonnen. Michael van der Mark wist als tweede over de finish te komen, teamgenoot Alex Lowes zorgde met een derde plaats voor een dubbel Yamaha-podium.

WorldSSP:
Randy Krummenacher is winnaar geworden van de tweede wedstrijd van het seizoen. De Zwitser was in een spannende finale het snelst voor Lucas Mahias en Federico Cariscasulo. Jaimie van Sikkelerus eindigde als eenentwintigste.

Kwalificaties

WorldSBK:
Jonathan Rea vertrekt vanaf de pole. De Kawasaki coureur was zaterdagochtend tijdens de kwalificatie het snelst voor teamgenoot Tom Sykes en Red Bull Honda World Superbike coureur Leon Camier. Michael van der Mark kwalificeerde zich als tiende.

WorldSSP:
Lucas Mahias vertrekt zondag vanaf de pole. De Fransman was zaterdagochtend tijdens de kwalificatie het snelst voor landgenoot Jules Cluzel en teamgenoot Federico Cariscasulo. Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als tweeëntwintigste.