Strijd bij Dutch Masters of Motocross gaat verder in Oldebroek


Marc Te Witt - 29 maart, 2018

Paasweekeinde vol motocross in Oldebroek

Op zaterdag 31 maart ontwaakt circuit ‘De Bargen’ met motocrosswedstrijden in zowel de ONK Jeugd Motocross als de NK Cup. Een voorproefje op het geweld dat het circuit op tweede paasdag te verwerken krijgt. Op maandag 2 april komen de Dutch Masters of Motocross voor motocross van het allerhoogste niveau.

Alle ogen zijn gericht op Jeffrey Herlings: kan hij zijn koppositie in de tussenstand verdedigen?

In de 500cc-klasse staat, net als tijdens de start van de Dutch Masters of Motocross in Markelo, de crème de la crème van de internationale motocross achter de hekken. Tijdens de laatste MXGP-wedstrijd kon Red Bull KTM-coureur Jeffrey Herlings na een zware strijd afrekenen met de Fransmannen Gautier Paulin en Romain Febvre, maar deze twee topcoureurs gaan het Herlings in Oldebroek niet cadeau geven. Daarnaast wil Glenn Coldenhoff voor eigen publiek knokken om de podiumplaatsen.

Het sterke internationale veld, met meer dan tien MXGP-coureurs, is voor talentvolle Nederlanders een unieke kans om zichzelf in de kijker te rijden. Zo wist Sven van der Mierden zich in Markelo de top-10 in te rijden. Hij doet zijn uiterste best om dat resultaat in Oldebroek te evenaren, maar moet daarvoor ook afrekenen met een heleboel gretige landgenoten.

Benieuwd welke coureurs in de 500cc van start gaan? De volledige startlijst vind je hier.

Open strijd in de 250cc

Wie profiteert van de afwezigheid van Thomas Kjer Olsen? Dát is de belangrijkste vraag in de 250cc-klasse. De verdedigend kampioen en leider in de tussenstand is paasmaandag verhinderd. In Markelo won Kjer Olsen beide manches. Hij kreeg weinig mee van de felle strijd die achter hem plaatsvond.

Jed Beaton, Calvin Vlaanderen, Davy Pootjes, Jago Geerts, Vsevolod Brylyakov en Ruben Fernandez-Garcia waren tijdens de eerste wedstrijd flink met elkaar aan het bakkeleien. Die strijd gaat in Oldebroek niet om de tweede of derde plaats, maar om de overwinning en de ‘red plate’, de leiding in het kampioenschap! Hongerige mannen die het stuk voor stuk in zich hebben om zich naast Dutch Master in de toekomst ook tot wereldkampioen te kronen.

Wij verwachten veel van deze 250cc-coureurs.

Nederlandse kanshebbers in de 125cc en 85cc

Niet alleen in de 250cc en 500cc staat de internationale top aan de start in Oldebroek, ook in de 125cc en 85cc staan talentvolle coureurs uit alle windstreken te popelen.

Tussen de Zuid-Afrikanen, Russen, Zweden en Spanjaarden is het de Nederlander Raivo Dankers waar in de 125cc misschien wel het meest van wordt verwacht. Materiaalpech heeft ervoor gezorgd dat hij een kleine achterstand heeft opgelopen na de eerste ronde in Markelo, maar Dankers is getergd om in Oldebroek orde op zaken te stellen.

In de 85cc zien we een bekend beeld: de Nederlanders Kay Karssemakers en Kay de Wolf gaan de strijd met elkaar aan. Deze twee snelle jonge mannen maken in de lichtste klasse van het weekend de dienst uit, maar kunnen geen fouten permitteren. Als zij in de fout gaan is de Belg Liam Everts, zoon van tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts, altijd in de buurt om daarvan te profiteren!

Bekijk hier de startlijsten in de 125cc en 85cc.

Dag vol actie in Oldebroek

De tweede ronde van de Dutch Masters of Motocross start om 8:30 uur met trainingen. Om 11:30 uur beginnen de wedstrijden. Het programma loopt door tot ongeveer 17:30 uur.

Entreeprijzen:
Volwassenen € 20,-
Jeugd van 12 t/m 17 jaar € 10,-

Locatie circuit ‘De Bargen’:
Vreeweg 67a
8095 PK Oldebroek