Ricardo Brink met wildcard in EK Superstock 1000


KNMV - 13 maart, 2018

Konden we eerder al vier wildcards voor de World Superbike in Assen bekendmaken, vandaag komt daar een vijfde naam bij. Ricardo Brink heeft een wildcard toegewezen gekregen voor het European Superstock 1000 in Assen. De 20-jarige coureur uit IJsselmuiden neemt het met een Yamaha R1M van het Nederlandse team SWPN/Stichting Zorgeloos Kind op tegen Europese topcoureurs.

De rest van het seizoen komt Brink uit in de Superbike-klasse van het IDM. Het Duitse kampioenschap start een week na de World Superbike, dus voor Brink begint 2018 met een wedstrijd op zeer hoog niveau.

Forse Nederlandse inbreng

Naast de wildcardcoureurs staan nog een flink aantal Nederlandse coureurs aan de start. Michael van der Mark is een van de podiumkandidaten in de World Superbike, Jaimie van Sikkelerus, Rob Hartog en Wayne Tessels komen uit in de World Supersport.

In de World Supersport 300 is Nederland helemaal goed vertegenwoordig met maar liefst acht vaste startplaatsen. Ryan Vos, Robert Schotman, Glenn van Straalen, Koen Meuffels, Dennis Koopman, Joep Overbeek, Walid Khan Soppe en Scott Deroue zullen in Assen een felle strijd leveren. In 2017 wist Deroue zijn Kawasaki naar de overwinning te sturen en ook in 2018 is hij een van de absolute topfavorieten.

Foto: Jan Timmerman