ONK Enduro – Mettet


Marc Te Witt - 26 maart, 2018

Enduro Mettet – zondag 8 april a.s.

Voor het eerst in de geschiedenis zal er voor het ONK Enduro Kampioenschap 2018 een tellende wedstrijd op Belgische bodem verreden worden. De KNMV heeft na overleg met de Belgische bond FMB-BMB afgesproken dat de endurowedstrijden in Mettet (8 april) en Ouffet (9 september) meetellen voor het ONK Enduro Kampioenschap. En omgekeerd zal voor het Belgisch Enduro Kampioenschap de endurowedstrijden in Harfsen (20 oktober) en Zelhem (27 oktober) meetellen.

2018 is een pilotjaar, want alleen de Nederlandse Intersklassen (E1-E2-E3 en EV40) zijn verplicht om Mettet en Ouffet te rijden. Omdat beide wedstrijden op de KNMV kalender staan vermeld, zijn ze verzekerd via hun eigen KNMV endurolicentie.

Nationale endurorijder

Diverse sporters in een van de Nederlandse nationale enduroklassen vragen zich af zij ook in België kunnen deelnemen. Het antwoord daarop is ‘ja’ mits je een geldige KNMV nationale endurolicentie met Euro-B dekking (buitenlanddekking) hebt. Alleen dan ben je verzekerd via jouw KNMV licentie. Heb je deze uitbreiding nog niet, dan is dat alsnog te regelen, neem hiervoor z.s.m. contact op met het KNMV Serviceteam: 026-3528515. De bijbehorende kosten voor Euro-B dekking wordt dan aan je door gefactureerd. Wil je geen Euro-B dekking, maar wel in België rijden, dan heb je een ‘Belgische One Event licentie’ nodig.

Let op: alleen de Nederlandse Intersklassen tellen mee voor het ONK Enduro Kampioenschap. Als je als nationale endurolicentiehouder meedoet, telt je uitslag alleen mee voor het BK.

Inschrijven

De FMB-BMB heeft een digitaal inschrijfprogramma, zie deze link: http://www.fmb-bmb.be/nl/content/inschrijven-voor-de-enduro-van-mettet.

Eerst maak je een account aan, daarna kun je inschrijven voor bijvoorbeeld de wedstrijd in Mettet. tevens dagpas aanvragen). De kosten voor deelname (inschrijfgeld + eventuele dagpas) worden aan je doorberekend en deze maak je per bank over.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de KNMV, contactpersoon Mario Pieterse: m.pieterse@knmv.nl of 026-3528532.