Doe mee aan de NK Jeugdenduro competitie!


Bas Prins - 16 maart, 2018 FOTO - Foto: Henk van der Spek

Ben jij jeugdrijder in de motocross of grasbaan, dan is het NK Jeugdenduro ook zeker iets voor jou! Op de kalender staan op dit moment een drietal wedstrijden ingepland, namelijk:

  • 24 maart Westerbork (Drenthe)
  • 8 september Eindhoven (Noord-Brabant)
  • 22 september Rilland (Zeeland)

Jeugdenduro bestaat uit een afgesloten route (tussen de 5 en 10 km) en in die route zit ook een crossproef. Je kunt met je eigen crossmotor deelnemen aan de jeugdenduro, er wordt namelijk niet over openbare wegen gereden.

De route gaat veelal over akkergrond in combinatie met bospercelen en de crossproef moet je zo snel mogelijk rijden (tijdsopname via je transponder). End e route rijd je 4 tot 5 keer, dus ook tellkens weer de crossproef. Ondertussen moet je de motor aftanken en natuurlijk zelf eten en drinken voordat je de volgende ronde gaat rijden. Dus kom naar de jeugdenduro en doe daar ervaring op en nog meer motorsportplezier!

Als je al een basissportlicentie of startlicentie hebt, vraag dan via Mijn KNMV een Jeugdenduro Licentie aan en leg je rijnummer vast. Deze licentie kost slechts € 5,=. Er zijn twee klassen in de jeugdenduro:

  • JE-1 (85 cc 2 takt)
  • JE-2 (125cc 2 –takt / 250 4 takt)

De minimumleeftijd is 13 jaar en de maximumleeftijd is 20 jaar. Ben je tussen de 18 en 20 jaar, dan mag je meerijden als je nog niet in het bezit bent van een motorrijbewijs.