Van der Mark weer op podium in WorldSBK Tsjechië


Martijn Spliethof - 09 juni, 2018 FOTO - Michael van der Mark (website)

De Acerbis Czech Round van het WK Superbike is op het circuit van Brno. Michael van der Mark reed twee sterke wedstrijden. In de eerste wedstrijd eindigde de Nederlandse Yamaha coureur op de vierde plaats, in de tweede wedstrijd was er opnieuw een podiumplaats (tweede achter teamgenoot Alex Lowes)!

Races

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft op zaterdagmiddag de tweemaal herstarte eerste race gewonnen. Marco Melandri en Tom Sykes eindigden als tweede en derde. Het was de 60e zege voor de Brit die daarmee de coureur met de meeste zeges in de klasse aller tijden werd dankzij het verbreken van het record van Superbike legende Carl Fogarty. Michael van der Mark kwam als vierde over de finish.

WorldSBK Race 2:
Alex Lowes heeft de tweede race gewonnen voor Michael van der Mark en Chaz Davies. De Brit behaalde zijn eerste overwinning voor teamgenoot Van der Mark in een Yamaha 1-2. Kawasaki coureurs Jonathan Rea en Tom Sykes kwamen beiden ten val.

WorldSSP:
Jules Cluzel heeft de race gewonnen, voor Sandro Cortese en Raffaele de Rosa. In een hevige strijd tot de laatste bocht was het de Fransman die uiteindelijk de winst wist te pakken. Rob Hartog kwam als elfde over de finish, Wayne Tessels eindigde als twintigste.

WorldSSP300:
Galang Hendra Pratama heeft de race gewonnen, voor Walid Khan en Borja Sánchez. De Indonesiër reed comfortabel aan de leiding totdat de race vroegtijdig beëindigd werd door een rode vlag. Koen Meuffels eindigde als vierde, Glenn van Straalen als vijfde, Scott Deroue als zevende, Dennis Koopman als 25e en Ryan Vos als 26e.

Kwalificaties

WorldSBK:
Het was Tom Sykes die opnieuw de pole position behaalde. De Kawasaki coureur bleek het sterkst in Superpole 2 voor teamgenoot Jonathan Rea en Marco Melandri. Michael van der Mark kwalificeerde zich als zesde.

WorldSSP:
Sandro Cortese heeft de pole position behaald. De Duitser was met een verschil van ruim een halve seconde het snelst voor Randy Krummenacher en Jules Cluzel. Rob Hartog kwalificeerde zich als vijftiende, Jaimie van Sikkelerus als 22e en Wayne Tessels als 25e.

WorldSSP300:
Galang Hendra Pratama heeft de pole gepakt. De Indonesiër was in Superpole 2 het snelst voor Scott Deroue en Ana Carrasco. Walid Khan kwalificeerde zich als vierde, Glenn van Straalen als achtste, Koen Meuffels als negende, Dennis Koopman als 23e en Ryan Vos als 28e.