Streuer zesde en vijfde in WK Zijspanrace Duitsland


Martijn Spliethof - 24 juni, 2018 FOTO - Mark Walthers

Met de zesde plek in de Sprintrace en de vijfde in de Goldrace op de Duitse Sachsenring kon Bennie Streuer dit weekend niet bepaald tevreden zijn. De zijspancour uit Grolloo had meer verwacht van deze derde wedstrijd meetellend voor het officiële FIM wereldkampioenschap. Een defecte achterschokbreker stond zowel op zaterdag als op zondag een hogere klassering in de weg.

Tijdens de trainingen, zaterdag, op het kletsnatte Duitse circuit wisten Bennie Streuer en zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau geen startplek op de eerste rij te bemachtigen. In de kwalificatie kwam het duo tot de zesde tijd.

In de Sprintrace, zaterdagmiddag, knokte de 34-jarige coureur voor wat hij waard was, maar gedurende de race werd steeds duidelijker dat een podiumplek er niet in zat. “Ik had een nieuwe type achterband gemonteerd en het leek of de motor daardoor niet goed af te stellen was. Het was zaterdagmiddag kletsnat en daarom heb ik geen overbodige risico’s genomen, waardoor ik niet verder kan dan de zesde plaats.”

Een dag later hoopte Streuer dat er een betere race voor hem zou komen. In de zogenaamde Goldrace vertrok hij van de zesde plek en wist in de eerste fase van de strijd twee plaatsen op te klimmen. Tegen het eind van de wedstrijd viel de combinatie Streuer/Rousseau iets terug. Het duo kon niet voorkomen dat de Brit Sam Christie hen terugwees naar de vijfde plek. “Ik heb getracht hem nog terug te pakken, maar dat lukte niet. Ik merkte dat ik gewoon te langzaam ging en na afloop heb ik ontdekt daardoor dat kwam. Mijn schokbreker achter bleek kapot. Ik denk dat die ook zaterdag al stuk was, waardoor de machine slecht stuurde. Anders had er wel een hogere klassering in gezeten. Toen heb ik door de regen niet kunnen ontdekken dat die schokbreker lek was. Het span stuurde zo moeilijk, dat kostte mij denk ik wel twee seconden per ronde.”

De overwinning ging zaterdag naar de Engelsen Reeves en Wilkes, terwijl zondag Birchall en Birchall, eveneens uit Engeland, de sterksten waren.

Bennie Streuer en Kevin Rousseau maken zich nu op voor de vierde WK-race, ook weer met twee wedstrijden. Die worden zaterdag 30 juni en zondag 1 juli gehouden op de Pannoniaring in Hongarije.