Motorrace-gamers willen voor Oranje naar Valencia


KNMV - 27 juni, 2018 FOTO - foto MotoGP.com

Groot nieuws voor gamers en MotoGP-liefhebbers: op TT Circuit Assen is morgen (donderdag 28 juni) de scoutingdag voor het allereerste ‘KNMV Dutch eSports Team’. De 12 snelste eMotoGP-spelers van Nederland kunnen daar een plek veroveren in de Oranje-selectie, en mogelijk op het WK eMotoGP 2018, half november in Valencia. De KNMV is de eerste motorbond ter wereld(!) met een officieel eSports team.

eSports zijn wereldwijd enorm in opkomst: de wedstrijden trekken tientallen miljoenen kijkers, en topspelers verdienen miljoenen euro’s per jaar. Tijdens de scoutingdag op het TT Circuit Assen kunnen 12 van de snelste motorracegamers van Nederland  een plekje veroveren in het KNMV Dutch eSports Team, dat zich na de zomer wil plaatsen voor het WK in november.

Twaalf rijders uit heel Nederland

Tien rijders kwalificeerden zich in de afgelopen weken al via het voorselectieprogramma ‘The Ultimate Lap’: Melvin van Wessel (22, Winterswijk), Kees Teeuwen (26, Zeist), Jordi Boerboom (21, ’s-Gravenzande), Thomas van Berkesteijn (17, Zoetermeer), Kevin Fluit (17, Lunteren), Chesney Stam (21, Julianadorp), Mike van Wessel (27, Winterswijk), Jasper Ko (22, Terborg), Roan Nabben (17, Tegelen) en Nick Bakkenes (17, Zutphen).
Afgelopen weekend kwamen daar nog twee snelle e-racers bij: Donny Groothedde (20, Zutphen) en Max Siero (17, Ommen), beide van het Deltion College in Zwolle. Zij wonnen de wildcards voor de scoutingdag, met uitzicht op een trip naar Valencia in het shirt van Oranje.

Méér dan alleen snelheid

Veruit de snelst gekwalificeerde kandidaat is Melvin van Wessel uit Winterswijk. Morgen op het TT Circuit Assen moet blijken of hij ook dán zo snel is, en of hij zijn zenuwen in bedwang kan houden als de druk er vol op staat.
Snelheid is niet het enige waarop de scouts de kanshebbers beoordelen: ze testen de gamers morgen ook op racevaardigheid, stressbestendigheid, leergierigheid en groeipotentie. Al die kwaliteiten zullen ze als lid van het KNMV Dutch eSports Team hard nodig hebben.

Professionele begeleiding

Slechts twee rijders treden na de scoutingdag toe tot het KNMV Dutch eSports Team. Zij krijgen in de weken daarna professionele begeleiding door topsportcoaches van de KNMV en eSports-experts. Onder hun supervisie gaan de racegame-talenten trainen om zich te kwalificeren voor het WK eMotoGP 2018.
Het WK eMotoGP 2018 vindt plaats tegelijk met de afsluitende ‘echte’ MotoGP Grand Prix van het seizoen, op 16 november in het Spaanse Valencia. Op het circuit strijden daar de beste motorrijders van de wereld om de titel; in de game arena racen de beste e-racers ter wereld om eeuwige roem én een prachtige hoofdprijs: een gloednieuwe BMW M240i sportwagen.

Probeer ze maar te volgen!

Wil je de leden van het KNMV Dutch eSports Team volgen op hun ‘Road to Valencia’? Ze zijn supersnel, dus moeilijk bij te houden. Maar via www.knmv.nl en onze social media (Facebook en Instagram) kun je hun verrichtingen toch volgen.