Podiumplaats voor Bradley Mesters in EK Motocross Slowakije


Martijn Spliethof - 16 juni, 2018 FOTO - Lotte van Drunen (Facebook)

In het Slowaakse Sverepec was de vierde selectiewedstrijd voor de NW Zone van het Europees Kampioenschap EMX85 en EMX65. In beide EK-klassen kwamen een groot aantal Nederlanders aan de start. In de eerste manche is Kay de Wolf (EMX85) op de derde plaats geëindigd. Bradley Mesters (EMX65) finishte in beide manches op de derde plaats, ook in het dagklassement pakte hij een podiumplaats.

Manche 1

EMX85:
De overwinning naar de Belg Liam Everts voor Camden McLellan. Naast Kay de Wolf (3) wist ook Scott Smulders met een negende plaats in de top tien te eindigen. Punten waren er voor Romano Aspers (13), Ivano van Erp (16) en Jens Walvoort (17). Kay Karssemakers is in de eerste manche niet van start gegaan. Op zaterdag heeft hij zijn enkel geblesseerd en dit was vanochtend te pijnlijk waardoor hij ook de warming up niet heeft gereden. Ray van Gelder kwam in de eerste manche door een highsider hard ten val. Hij is naar het ziekenhuis voor controle omdat er inwendige bloedingen kunnen zijn. Naast wat pijnlijke ribben is hij verder ok.

EMX65:
De overwinning ging naar Marek Viteszlav voor Aaron Kowatsch. Naast Bradley Mesters die derde werd, eindigde Damien Knuiman op de zesde plaats en wisten Lotte en Jayson van Drunen zevende en achtste te worden. Punten waren er voor Gyan Doensen (14) en Mick Kennedy (19).

Manche 2

EMX85:
Scott Smulders was de best geklasseerde Nederlander op de vierde plaats. Ook Dave Kooiker finishte met een achtste plaats in de top tien. Kay de Wolf kwam na een valpartij (lag derde) op een elfde plaats over de finish, net een positie voor Ivano van Erp. Ook Romano Aspers en Jens Walvoort  waren met een vijftiende en zestiende plaats in de punten te vinden.

EMX65:
In de tweede manche is Bradley Mesters opnieuw op de derde plaats geeindigd in de 65cc klasse en heeft hiermee en podiumplaats weten te behalen. Ook Damien Knuiman en Lotte van Drunen waren met een vierde en vijfde plaats in de top vijf te vinden. Punten waren er voor Gyan Doensen (14), Mick Kennedy (18) en Jayson van Drunen (19).

Kwalificaties

EMX85:
De Belg Liam Everts heeft de kwalificatieheat weten te winnen, voor Constantin Piller en Radek Vetrovsky. Beste Nederlander werd Kay de Wolf op de zesde plaats voor Scott Smulders (7) en Dave Kooiker (8). Kay Karssemakers kwam op de elfde plaats over de finish en Romano Aspers, Jens Walvoort en Ivano van Erp werden vijftiende, zestiende en zeventiende.

EMX65:
In de kwalificatieheat zijn drie Nederlanders in de top vijf geëindigd. De winst ging naar Marek Viteszlav voor Aaron Kowatsch. Bradley Mesters, Damien Knuiman en Lotte van Drunen maakten de top vijf compleet. De overige Nederlanders: Jayson van Drunen 7, Gyan Doensen 18, Ray van Gelder 20, Mick Kennedy 21, Charly van Nieuwland 22, Dex Kooiker 23.