Podium Van der Mark in WorldSBK Misano


Martijn Spliethof - 07 juli, 2018 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De Pirelli Riviera Di Rimini Round voor het WK Superbike was op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Rimini, Italië.

Michael van der Mark reed opnieuw twee sterke wedstrijden, waarin hij volop meedeed in de strijd om de overwinning. De Nederlandse Yamaha coureur werd in de WorldSBK races als vierde (zaterdag) en tweede (zondag) afgevlagd.

Races

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft zaterdagmiddag met overmacht de eerste WorldSBK race gewonnen. De Kawasaki coureur nam in de eerste bocht de leiding in handen en gaf deze niet meer weg. Chaz Davies finishte als tweede met Eugene Laverty op de derde plaats. Nederlander Michael van der Mark behaalde een keurige vierde plaats.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft zondagmiddag ook de tweede race gewonnen. De Kawasaki coureur wist, na een hevig gevecht met Michael van der Mark, uiteindelijk als winnaar over de finishlijn te komen, met een marge van slechts 0,3 seconde. Marco Melandri eindigde als derde.

WorldSSP:
Federico Caricasulo heeft de race gewonnen. De Italiaan was op zijn thuiscircuit het sterkst voor landgenoot Raffaele de Rosa en Sandro Cortese. Rob Hartog kwam als dertiende over de streep en won daarmee in de European Supersport klasse. Wayne Tessels eindigde als twintigste, Jaimie van Sikkelerus als 22e.

WorldSSP300:
Wildcard deelnemer Manuel Bastianelli heeft de race gewonnen. In een intense strijd was de Italiaan het sterkst voor Mika Perez en Manuel González. Dennis Koopman finishte als 21e, Ryan Vos als 23e. Deroue, Meuffels, Van Straalen en Khan kwamen niet aan de eindstreep.

Kwalificaties

WorldSBK:
Tom Sykes heeft zaterdagochtend de WorldSBK pole gepakt. De Kawasaki coureur was in Superpole 2 het snelst voor teamgenoot Jonathan Rea en Eugene Laverty. Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als elfde.

WorldSSP:
Federico Caricasulo heeft de pole position behaald. De Italiaan reed de snelste rondetijd in Superpole 2 met een marge van een halve seconde richting Jules Cluzel op de tweede plaats en Randy Krummenacher op de derde plaats. Rob Hartog kwalificeerde zich als 24e, Wayne Tessels als 29e en Jaimie van Sikkelerus als 33e.

WorldSSP300:
Galang Hendra Pratama heeft de pole gepakt. Achter de Indonesiër waren het Nederlander Scott Deroue en Mika Perez. De overige Nederlanders waren Meuffels (11), Van Straalen (20), Khan (27), Koopman (32) en Vos (38).