Herlings signeert op DMoMX Zwarte Cross


Marc Te Witt - 04 juli, 2018

Jeffrey Herlings en andere MX-wereldtoppers delen handtekeningen uit op Zwarte Cross

ARNHEM, 4 juli 2018 – Motocrossfans opgelet: de allerbeste MX-rijders ter wereld delen op zaterdag 14 juli handtekeningen uit op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Maar liefst 10(!) toprijders houden tijdens het Dutch Masters of Motocross-finaleweekend een half uur een meet & greet met hun fans. Tijd en plaats: zaterdagochtend 11.00 uur in de Freestyle Area ‘Ground Hero’ op het feestterrein van de Zwarte Cross.

 Absolute wereldtoppers 500cc en 250cc

Aan de handtekeningensessie doen vier absolute wereldtoppers mee uit de MXGP, die in felle strijd verwikkeld zijn om de Dutch Masters of Motocross 2018 titel in de 500cc klasse: Jeffrey Herlings (NL, tevens 1e in het MXGP-klassement), Romain Febvre (F, 4e), Glenn Coldenhoff (NL, 7e) en Max Anstie (GB, 12e).

Ook de top van de 250cc klasse staat klaar om de fans in Lichtenvoorde te verrassen met een praatje en een gesigneerde poster. Zoals Calvin Vlaanderen (Zuid-Afrika, 5e), de MX2-winnaar van de laatste GP in Indonesië, Thomas Covington (USA, 6e), Jago Geerts (B, 7e) en Davy Pootjes (NL, 10e). De deelname van Covington aan de meet & greet is voor de fans extra speciaal: de strijdlustige Amerikaan stapt in 2019 over naar het AMA-kampioenschap in de USA, dus de Zwarte Cross 2018 is onderdeel van zijn Europese ‘afscheidstournee’.

KNOTSGEKKE AMERIKAAN

Over Amerikanen gesproken: er komen nog twee speciale gasten naar Lichtenvoorde én naar de meet & greet. Allereerst Justin Starling, de Prince of Zuidbroek Supercross. Starling is een motocrossavonturier in hart en nieren; in 2017 reed hij nog de Motocross of Nations op een 450cc-machine namens team Puerto Rico. Als tiende komt ook de knotsgekke Amerikaan Malcolm Stewart (Supercross 250cc Champion 2017) naar de handtekeningensessie – met zijn uitbundige karakter, zijn brutale rijstijl en zijn dikke bos dreadlocks een populaire gast op grote MX-events.

GROTE FINALE

De Dutch Masters of Motocross (DMoMX) finales op de Zwarte Cross beloven felle duels en wedstrijden op het allerhoogste niveau. Op 13, 14 en 15 juli woedt drie dagen lang volop strijd in diverse klassen: op vrijdag 13 juli valt het starthek voor de jonge honden in de 85cc en 125cc. Die dag staat voor het eerst ook in het teken van de zijspanklasse. Daarin verschijnt de top 8 uit het wereldkampioenschap aan de start, dus spanning is gegarandeerd. Zaterdag en zondag is het de beurt aan de 250cc en 500cc met alle grote namen, die op beide dagen in actie komen.

ONTMOET HIER JE HELDEN

  • Wat: Meet & Greet DMoMX Zwarte Cross
  • Wie: toprijders uit de MXGP 500cc en 250cc plus AMA
  • Wanneer: zaterdag 14 juli om 11.00 uur
  • Waar: Freestyle Area/Ground Hero, vlak bij de finish op circuit De Schans, Lichtenvoorde
  • Extra: tijdens de Meet & Greet kunnen de fans genieten van spectaculaire stunts van de freestylemannen, waaronder een heuse frontflip!

Klik hier voor de poster van de signeersessie!